Breaking news

O să schimbe Metaverse industria cazinourilor online?

Ceea ce părea până nu demult pură fantezie, s-a dovedit că şi-a găsit aplicabilitatea în practică. Începând de la Jules Verne şi până la William Gibson, părintele noţiunii de cyber spaţiu, a fost nevoie doar de curaj pentru a pune în practică ideile gândite de aceste genii.

Un alt geniu contemporan, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, îşi arata intenţia de a introduce omenirea într-o nouă etapă de dezvoltare, cu ajutorul unei platforme revoluţionare care va purta numele de Metaverse.

Este Metaverse viitorul şi în industria cazinourilor online? Vom încerca să găsim argumentele care fac din această idee o afirmaţie plauzibilă, astfel încât să creionăm un posibil viitor în această industrie extrem de performantă.

Ce este Metaverse-ul?

Platforma 888 pariuri îţi oferă fără discuţie o plajă largă de pariuri pe care le poţi depune cu un singur click. Oare, în viitor se va schimba această realitate prin adoptarea Metaverse? Cu siguranţă da, însă timpul va fi cel care va decide cât de responsive vor fi site-urile cu jocuri de noroc acestei noutăți. Ce este în fond platforma Metaverse? Denumirea în sine a apărut pentru prima oară în romanul Snow Crash al scriitorului Neal Stephenson şi a iniţiat în acest fel un concept care este considerat a fi o nouă frontieră a internetului.

Pe scurt, conceptul de Metaverse aduce în actualitate o lume virtuală în care poţi trăi diverse experienţe, cu ajutorul unui avatar. Poţi să fi în acest fel prezent oriunde în lume fără însă să te deplasezi din intimitatea casei tale. Se pretează industria jocurilor de noroc la această idee inovatoare? Cu siguranţă da, pentru că accesul într-un cazino online se va realiza prin intermediul unor dispozitive speciale care să permită acest lucru, gen casca sau ochelari dedicaţi acestui scop.

Ce vei face ca să joci jocurile preferate în Metaverse? Nimic mai simplu, îţi pui casca şi avatarul care te reprezintă va iniţia jocul pe care tu l-ai ales. Este evident că o să se schimbe datele de acces, parole şi orice altceva care ţine cont de siguranţa datelor tale personale şi financiare. Ceea ce trebuie să reţii de la ideea de Metaverse este faptul că îţi oferă o experienţă de joc la un nivel pe care nu îl poţi cuprinde astăzi cu gândirea. Este sigur că şi tehnologia va suferi modificări majore pentru a ţine pasul cu Metaverse, la fel ca şi reţeaua de internet care să faciliteze accesul la platformă.

Se discută deja despre dezvoltarea alertă a noii tehnologii 5G, cea care este creditată să asigure accesul la Metaverse. Pentru ca această platformă să fie accesibilă unui număr mare de utilizatori, este vital ca accesul la internet să fie la parametrii superiori celor actuali. Rămâne doar că viitorul apropiat să confirme oportunitatea acestei idei revoluţionare şi să treacă la propriu într-un alt nivel superior jocul pe un cazino online.

Metaverse şi VR

La o primă vedere, cele 2 concepte par a fi unul şi acelaşi. Este adevărat că cele 2 proiecte se intersectează în multe puncte de interes, dar Metaverse este de departe un proiect mult mai amplu care cuprinde în această realitate toate activităţile pe care le poate săvârşi un om în viaţa reală.

Dacă vrei, ai la dispoziţie 2 vieţi pe care le poţi trăi la intensitate maximă în 2 universuri distincte. Această idee se regăseşte şi în realitatea VR, însă aceasta se adresează strict unui segment bine determinat, ca jocurile de divertisment. Pentru că industria jocurilor pentru divertisment este una care se ridică la miliarde de dolari, conceptul VR a „prins aripi” în ultima perioadă. Costurile de acces însă în această realitate sunt unele deosebit de mari, un device care să permită acest lucru putând ajunge să depăşească costuri de mii de dolari.

Este clar că nu toată lumea îşi permite asemenea instrumente, deci VR rămâne un segment online pe care puţină lume o accesează. Va putea Metaverse-ul să suplinească şi această deficienţă majoră? Specialiştii estimează că aceste device-uri cu care Metaverse se poate accesa vor fi permisibile pentru toată lumea, odată cu introducerea noii tehnologii 5G. Şi dacă tot am adus în discuţie costurile, oare ce fel de monedă se va accepta în acest univers virtual nou creat? Să fie vorba despre dolar sau euro, sau moneda preferată o să fie Bitcoin-ul? Rămâne de văzut, însă un lucru este clar, accesul la Metaverse o să fie unul contracost!

Cazinouri în Metaverse

Deja cu ajutorul VR există posibilitatea să joci la un cazino virtual, însă aceste locaţii sunt extrem de  puţine ca şi număr. Metaverse îşi propune însă a îţi acorde un acces nelimitat la toate jocurile pe care le doreşti de pe această planetă. În acest moment te aşezi în fața laptopului şi cu un singur click ai intrat pe cazinou. În Metaverse, îţi vei pune casca şi avatarul tău va prelua aceste acţiuni, singura problemă fiind alegerea cazinoului unde vrei să joci.

Cu siguranţă însă că nu vei fi constrâns să joci la un singur cazino, vei avea acces la toate cazinourile din lume care fac parte din universul Metaverse. Nu vei mai depinde de o calitate de client, pur şi simplu alegi ce îţi place şi iniţiezi jocul. Poate că şi metoda de plată va fi una cu totul alta decât cele cu care eşti obişnuit astăzi, cel mai probabil cripto monedele vor fi cele acceptate într-un asemenea mediu. Este şi normal ca într-un cazino virtual să plăteşti cu monede virtuale, nu-i aşa?

Concluzie

Rămâne ca viitorul să arate dacă Metaverse este ideea revoluţionară care ne va influenţa viaţa la un nivel de negândit astăzi. Dacă eşti jucător şi cazinourile sunt o pasiune pe care o împărtăşeşti şi altora, aduna cât de multă experienţă poţi în acest domeniu.

Este clar că această platformă va schimba major ideea de joc într-un cazino online, însă un lucru rămâne cert, experienţa ta de jucător va face întotdeauna diferenţa!