Breaking news

O româncă pe scena Teatrului Metropolitan din New York

Românca Anita Hartig va juca sâmbătă pe scena celebrului Teatru Metropolitan din New York în spectacolul Boema de Giacomo Puccini. 

anita hartigRadio România Muzical şi Radio România Cultural transmit în direct sâmbătă, 5 aprilie, de la ora 20:00, spectacolul Boema de Giacomo Puccini de la Teatrul Metropolitan din New York, una dintre cele mai importante opere la nivel internaţional.

Rolul Mimi este jucat de soprana română Anita Hartig, în distribuţie figurând alături de ea, tenorul Vittorio Grigolo (Rodolfo), Massimo Cavalletti (Marcello) şi Susanna Phillips (Musetta). Spectacolul este preluat în direct de alte 12 radiodifuziuni europene şi este de asemenea transmis la nivel global în cinematografe, în sistem live HD.

Anita Hartig devine astfel a doua soprană română, după Angela Gheorghiu, promovată de Teatrul Metropolitan în întreaga lume, atât în transmisiuni radio, cât şi video. Este o confirmare a valorii excepţionale a sopranei române Anita Hartig, născută în 1983 la Bistriţa, fostă studentă a Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, care a repurtat deja succese pe mari scene precum Opera de Stat din Viena, unde este angajată, sau la Teatrul Scala din Milano.

„M-aş bucura ca toţi românii care iubesc opera şi iubesc cântul liric să pornească radioul, să ne strângă pumnii şi să se bucure de muzica minunată din La Boheme. Ascultaţi radio! O să îi sun şi pe mama şi pe tata şi ei or să le spună bunicilor… Sper că şi publicul care va merge la cinema se va bucura. E un public mult mai larg, desigur, cei care nu-şi permit un bilet la operă pentru că sunt destul de scumpe, dar pentru frumos, pentru câteva momente de bucurie, cred că merită. Mai ales muzica e absolut minunată!”, a declarat Anita Hartig pentru Radio România Actualități.

Anita Hartig a debutat la Teatrul Metropolitan din New York în 19 martie, primul spectacol dintr-o serie de şase care se închide cu reprezentaţia din 5 aprilie. Cronicarii americani deja au vorbit la superlativ: „interpretarea lui Hartig a fost revelaţia serii” (New York Classical Review), „Hartig a strălucit la MET” (New York Times).