Breaking news

O rachetă din Rusia a aterizat în nordul Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova anunță că o rachetă de proveniență rusească a aterizat într-o livadă din nordul țării, în apropiere de orașul Briceni.

Un nou incident militar cu rachete rusești care aterizează pe teritoriul Republicii Moldova, tulbură apele la Chișinău.

Poliția de Frontieră a identificat luni, în jurul orei 15.15, locul căderii unor elemente ale unei rachete, într-o livadă din apropierea orașului Briceni.

”Urmare a investigațiilor și verificărilor tehnice specializate ale Bombteh din cadrul IGP, în cazul incidentului din apropierea orașului Briceni, riscurile de explozie au fost excluse. Specialiștii în expertiză tehnico-explozivă ai Bombteh din cadrul IGP au examinat corpul rachetei și alte 4 elemente ale acesteia, depistate în diferite zone, concluziile acestora fiind că nu există material exploziv pe acest obiecte supuse cercetării. IGSU asigură suportul, pentru ca specialiștii să continue cercetarea la fața locului, obiectele respective urmând a fi ridicate și transmise către PCCOCS”, transmite Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău.
În conformitate cu planul de contingență al MAI, poliția de frontieră și-a intensificat patrularea și a ridicat gradul de alertă în zona inspectoratelor Briceni și Ocnița.
>