Breaking news

O nouă gafă marca Ponta | Premierul a vizitat SINGUR Sarmizegetusa deși Cetatea este închisă turiștilor de rând

Premierul Victor Ponta a vizitat de unul singur, pe 31 decembrie 2013, Cetatea Sarmizegetusa Regia, deși pentru turiștii de rând obiectivul turistic este închis.

ponta cetatea sarmizegetusaVictor Ponta s-a aflat într-o adevărată campanie electorală în vacanța de final de an. Premierul a produs în trei zile trei gafe monumentale a să fie ținut minte în 2014.

După gafa cu masa luată cu Regele Mihai I, deși Majestatea Sa nu se afla în țară de trei zile, și ședința foto cu Ciobanul Ghiță, Ponta mai trage o aroganță de final de an, că deh este în campanie electorală pentru prezidențiale.

Victor Ponta, însoțit de SPP și păzit până-n dinți de jandarmi, a vizitat pe 31 decembrie 2013, Cetatea Sarmizegetusa Regia, și asta în condițiile în care aceasta este închisă pe timp de iarnă pentru turiştii obişnuiţi.

Ziarista Dollores Benezic a povestit, pe blogul personal, că a încercat să viziteze cetatea, dar nu a putut pentru că a fost oprită de paznici.

Am plecat din București cu gândul să vizităm vestita Cetate a Corvinilor, de la Hunedoara. Dacă tot eram în zonă am zis să facem un ocol de 30-40 de km ca să vedem și Sarmizegetusa Regia, mai ales că nu era strop de zăpadă și deci drumul nu putea fi o problemă. Pe traseu, puzderie de indicatoare aproape nou nouțe, care ne îndreptau îmbietor către cetatea lui Decebal….Tot pe ultimii kilometri apare și un indicator mai mare cu programul de vizitare a cetății, care ne avertizează în sfârșit că între decembrie și februarie locul e închis. Totuși, pentru că suntem în România și pentru că din sens opus tot vin mașini cu numere diverse, ne gândim că programul ăla e făcut să nu fie respectat. Surpriză, însă, cu 4 km înainte de țintă suntem opriți la barieră de un tip purtând uniforma unei firme de pază, care ne spune că e închis. Zicem că vrem să mergem măcar pe jos, dar el ne descurajează, pe motiv că oricum nu ne vor lăsa jandarmii să intrăm. De ce? Mai ales că de sus tocmai cobora o mașină cu număr de Buzău”, scrie jurnalista Dollores Benezic pe blogul personal.

Jurnalista s-a adresat agentului de pază întrebând cum de cei care veneau din sens opus au intrat în cetate.

Au venit cu șefii de la Jandarmerie… nu sunt turiști”, a fost răspunsul agentului de pază.

Cu regretul că a bătut drumul de pomană, jurnalista a făcut cale întoarsă. Ajunsă acasă, Dollores a aflat de ce nu a putut vizita cetatea Sarmisegetusa Regia: Pe 31 decembrie a publicat poza asta dovedind, dacă mai era nevoie, că el nu fentează cozile de mașini de pe Valea Prahovei, ca Băsescu, ci confiscă cu totul un obiectiv istoric pe are voiau să-l vadă și alți turiști, doar pentru că el e premier și pentru el se încalcă orice regulă.

Premierul Victor Ponta a postat pe 31 decembrie, pe contul său de socializare o fotografie de la Cetatea Sarmizegetusa Regia cu următorul mesaj: De la unul dintre izvoarele noastre naționale – „Sarmizegetusa Regia” – urez La Mulți Ani tuturor celor care au urmărit în 2013 acest cont de Facebook (prieteni, colegi, critici, utilizatori ai internetului sau doar curioși)! Le mulțumesc pentru laude și încurajări, am încercat să înțeleg și însușesc criticile și am șters insultele; înțeleg că am, în egală măsură, o datorie față de toți cei care trăiesc azi în România! Îmi doresc ca în 2014 eu să fiu mult mai bun (continuând lucrurile de succes și învățând din sfaturile bune sau din propriile greșeli) – și urez tuturor liniște, sănătate și o viață mai bună! Știu că trebuie să îmi dedic toată energia pentru dialog și construcție și mă bazez în acest proiect pe toți românii! Iar pentru Proiectul „România 100” (în care reconstrucția și prezervarea sitului „Sarmizegetusei” cu siguranță își află locul) ne pregătim pentru o țară mai bună și mai demnă, mai unită și mai tolerantă! La mulți ani!

Acum înțelegem de ce a dat vacanță de 12 zile la bugetari de Crăciun și Revelion, ca să aibă timp să meargă în pelerinaj prin țară în campanie electorală prezidențială și să se bucure de ultima vacanță de Crăciun petrecută în calitate de premier. Căci Ponta, mânat de beția Puterii speră să devină Președintele României în 2014.