Breaking news

O mamă și un copil au murit la Micula după ce mașina în care se aflau a fost lovită de o locomotivă

O femeie în vârstă de 25 de ani și un copil în vârstă de 9 ani au decedat joi în localitatea Micula din județul Satu Mare, după ce mașina în care se aflau a fost lovită în plin, de o locomotivă în momentul în care traversau calea ferată.

accident feroviar miculaAccidentul s-a produs joi, în jurul orei 12.00, când femeia aflată la volanul mașinii Peugeot, și în care se aflau trei copii, a traversat neregulamentar, cu mașina, o trecere la nivel cu cale ferată, nerespectând indicațiile indicatorului.

În momentul în care se pregătea să traverseze calea ferată, mașina a fost lovită în plin de locomotiva unui tren de marfă.

„O locomotivă izolată de marfă a lovit un autoturism între staţiile Satu Mare-Halmeu la trecerea la nivel semnalizată cu indicatoare rutiere, circulaţia feroviară în zonă fiind oprită temporar, până la eliberarea gabaritului. În urma impactului, 2 din cele 4 persoane aflate în autoturism au fost rănite şi transportate la spital, iar alte 2 persoane şi-au pierdut viaţa”, se arată în comunicatul de presă al CFR Călători, remis exclusivNEWS.ro.

În urma impactului, Mariana Hanțig, în vârstă de 25 de ani, și copilul ei de 9 ani, au decedat. În timp ce o fetiță de 8 și alta de 16 ani, au ajuns în stare gravă la spital.

Adolescenta de 16 ani se află în comă profundă, iar medicii sunt rezervați privind starea sa, iar fetița de 5 ani se află în stare gravă.

Polițiștii sosiți la locul tragediei au constatat faptul că Mariana Hanțig nu poseda permis de conducere de nici o categorie, și că autoturismul nu era înmatriculat, acesta având aplicate plăcuţe cu numer fals de înmatriculare.

Traficul feroviar a fost reluat la ora 15.13 între staţiile Satu Mare-Halmeu, în tot acest timp, trenul R 4407 a staţionat temporar în gara Satu Mare, şi-a reluat circulaţia după 39 de minute.

foto: voceatransilvaniei.ro

>