Breaking news

O locomotivă a lovit cu viteză un vagon de călători în Gara Galați. Cel puțin un mort și trei răniți

Un accident feroviar a avut loc sâmbătă seară în Gaara Galați. Locomotiva care trebuia să se cupleze cu trenul de călători care urma să plece spre Mărășești, a fost lovit de locomotivă. În urma impactului dintre locomotivă și garnitura de tren, mecanicul locomotivei a decedat.

Potrivit CFR Călători, sâmbătă seară la ora 19,25, în stația Galați, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relația Galați – Mărășești a fost tamponat primul vagon.

Din primele informații, în urma impactului, au fost rănite patru persoane: mecanicul, conductorul, șeful de tren și un călător. Au fost solicitate serviciul de Ambulanță, răniții fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Totodată au fost avariate locomotiva și vagonul.

Trenul Regio 7576 care urma să realizeze cursa Galați – Mărășești a fost format dintr-o altă garnitură și a plecat din stația Galați la ora 21:03, cu 78 minute întârziere. De asemenea, la bordul trenului se află o nouă echipă de tren: mecanic, conductor și șef de tren.

Din nefericire, conductorul de tren, o femeie în vârstă de 50 ani, cu o vechime în conducerea trenurilor de călători de peste 15 ani, a decedat la spital.

”Urmare accidentului feroviar care s-a produs în această seară,  în stația Galați, CFR Călători anunță cu regret că doamna conductor a trenului R 7576, a decedat la spital. Inițial a fost stabilizată pe peron și în drum spre spital de către serviciul Ambulanță ajuns la fața locului, dar un nou stop cardio respirator survenit la spital, i-a fost fatal. CFR Călători prezintă condoleanțe și va acorda întregul sprijin familiei îndoliate”, transmite CFR Călători.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu cere, de pe facbeook, o verificare tehnică a materialului rulant și expertiza mecanicilor de locomotivă: În urma incidentului din această seară din Gara Galați, până la clarificarea cauzelor producerii acestuia și, având în vedere că este al doilea accident feroviar produs într-un timp foarte scurt, am decis următoarele: – să solicit CFR Călători să demareze urgent o verificare tehnică a materialului rulant feroviar aflat în uz. – de altfel, în urma incidentului de la Teleorman, am dispus reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie. În calitate de ministru al Transporturilor al Infrastructurii consider că prioritatea CFR Călători este, în primul rând, siguranța călătorilor!.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a transmis că toate cele 4 victime ale accidentului feroviar au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe Galaţi și că femeia în vârstă de 53 de ani a suferit stopuri cardio-respiratorii repetate, aceasta decedând la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

>