Breaking news

O locomotivă a CFR Marfă a deraiat în județul Vâlcea

O locomotivă care aparținea companiei de stat, CFR Marfă, aflată în urma unui tren de marfă compus din 25 de vagoane încărcate cu cărbune a deraiat, marți, în județul Vâlcea. Rezervorul locomotivei s-a spart iar combustibilul a ajuns pe șine.

CFR Marfă informează că în această dimineată pe raza Punctului de Lucru Craiova, între statile Berbesti si Popesti (jud.Vâlcea) a deraiat de prima osie locomotiva care împingea un ansamblu format din 25 de vagoane al trenului nr. 60566.

Trenul transporta cărbune pe relatia Alunu – Băbeni.

La fata locului intervin autorităţile abilitate, inclusiv Garda de Mediu, având în vedere faptul că rezervorul locomotivei deraiate s-a spart. O parte din continutul acestuia s-a deversat. Momentan, la fata locului, se intervine cu absorbant biodegradabil, respectiv cu substanţe chimice de neutralizat pentru limitarea impactului asupra mediului şi prevenirea extinderii poluării.

Menţionăm că nu au fost înregistrate victime.

Circulatia în zonă este destinată numai transportului feroviar de marfă. Transportul de călători nu este afectat. Cauzele producerii accidentului vor fi stabilite ulterior de către Agenţia de Investigare Feroviară Română-AGIFER.

La o prima constatare o posibila cauza este o defectiune tehnica la un vagon care a angrenat deraierea locomotivei care impingea trenul.

UPDATE: Locomotiva deraiata in aceasta dimineata a fost repusa pe sine. In prezent circulatia a fost reluata pe aceasta linie de cale ferata dedicata exclusiv transportului de marfa.

>