Breaking news

O judecătoare de la Sectorul 5, sancționată pentru că a redactat cu întârziere 400 de hotărâri

Inspecția Judiciară a sancționat-o pe FINTA FABIOLA CORINA, judecător în cadrul Judecătoriei Sectorului 5 București pentru că întârzia pra mult pronunțările de setință și redactarea motivărilor.

Pentru că a amânat prea mult și prea des pronunțarea în dosarele pe care le avea de judecat și pentru că a redactat cu întârziere 400 de hotărâri, judecătoarea s-a ales cu sancțiuni disciplinare.

”La data de 10 noiembrie 2022, Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de doamna FINTA FABIOLA CORINA, judecător în cadrul Judecătoriei Sectorului 5 București, pentru nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. h) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, neredactarea hotărârilor judecătorești din motive imputabile, în termenele prevăzute de lege, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. r) din Legea 303/2004 și exercitarea funcției cu gravă neglijență, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. t) din Legea 303/2004”, transmite Inspecția Judiciară.

Inspectorii judiciari au constatat că magistratul vizat a amânat de 10 ori, în perioada octombrie 2021-martie 2022, pronunțarea soluției dosarului care a stat la baza sesizării.

De asemenea, judecătorul a dispus amânarea pronunțării peste termenul prevăzut de dispozițiile legale într-un număr de 173 de dosare și nu a respectat termenul legal de redactare într-un număr de peste 400 de hotărâri.

Situația de fapt expusă arată că magistratul vizat și-a constituit o procedură de lucru care a condus la temporizarea procedurilor judiciare, fapt ce indică un management defectuos în gestionarea lucrărilor.

Acțiunile disciplinare au fost înaintate Secției pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la angajarea răspunderii judecătorilor în cauză.

>