Breaking news

O grupare de înșelăciuni prin telefon, în vizorul jandarmiilor din Brăila

Polițiștii urmează să efectueze, joi 13 iunie, cinci percheziții în Brăila și alte două la Penitenciarul Galați, fiind vizată o grupare de înşelăciuni prin telefon care ar fi fost coordonată de doi deţinuţi.

jandarmAnchetatorii au stabilit, în urma investigaţiilor, că membrii grupării infracţionale, coordonată de două persoane încarcerate în Penitenciarul Galaţi, ar fi înşelat mai multe persoane, după ce s-au dat drept reprezentanţi ai unei companii de telefonie şi le-au spus că au câştigat premii în bani, pentru încasarea cărora trebuie să trimită prin poştă diferite sume de bani reprezentând taxa de încasare.

Banii trimişi prin poştă de către persoanele înşelate de membrii grupării erau încasaţi de patru bărbaţi, complici ai celor doi deţinuţi.

La acţiune participă poliţişti de investigaţii criminale din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani, IPJ Brăila, precum şi poliţişti ai Serviciilor pentru Acţiuni Speciale Botoşani şi Brăila, cu suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

În Penitenciarul Galaţi şi la mai multe adrese din judeţul Brăila au fost făcute percheziţii şi în 11 februarie, atunci fiind vizate 12 persoane care ar fi înşelat cu peste 100.000 de lei mai mulţi suceveni, cărora le-au telefonat susţinând că sunt rude şi le-au cerut bani pentru avocaţi sau pentru spitalizare.