Breaking news

O groapă comună, veche de 1.000 de ani, în care erau sacrificaţi copii, descoperită în Peru. VIDEO

loading...

Arheologii care fac cercetări în Peru au descoperit un loc al groazei. Situl arheologic pare să fi fost o groapă comună unde erau sacrificaţi copii pentru ritualuri mistice.

80 de cadavre au fost descoperite în Pachacamac, la aproximativ 30 de kilometri spre sud de capitala Lima, într-o camera ovala cu lungimea de 18 metri. În interiorul acesteia, zecile de nou-nascuţi şi bebeluşi erau îngropaţi în cerc, cu capetele orientate spre mormantul vechi de 1.000 de ani.

De asemenea, în apropiere, au mai fost găsite alte 70 de schelete şi mumii, aşezate în poziţii fetale. Acestea aparţin unor bărbaţi şi femei, de mai multe categorii de vârstă. Lângă aceste rămăşiţe au fost gasite vase de ceramica, măşti din lemn pictat, schelete de câini şi porci de guineea.

Arheologii au fost şocaţi de numarul mare de sugari găsiţi în acest mormant. “Avem două ipoteze în acest moment: sacrificial uman sau pur şi simplu un mormant pentru copiii mici morţi din cauze naturale”, a spus arheologul Peter Eeckhout, de la Universitatea libera din Bruxelles.

Aria în care a fost descoperit mormântul a fost locuită de populaţiile Pachacamac între anii 900 şi 1470, pana a fost cucerită de Imperiul Incaş.

loading...