Breaking news

O femeie din Galați cultiva cannabis în cultura de viță de vie

Procurorii DIICOT Galați au prins o femeie în vârstă de 31 de ani care cultiva cannabis printre vița de vie. Iar procurorii DIICOT Vâlcea au prins patru persoane care vindeau canabis cu 50 de lei gramul.

cannabis - diicotDirecţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galați și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați au prins o femeie din Galați, care cultiva cannabis printre vița de vine.

„Autoritățile judiciare au efectuat o percheziție la domiciliul unei femei de 31 de ani, din localitatea Suceveni, județul Galați, fiind descoperită o cultură outdoor de cannabis, disimulată într-o cultură de viță-de-vie. Cantitatea totală de droguri depistată este de 3,5 kg de cannabis. Din probele administrate în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că femeia a plantat cele zece plante de cânepă, din care recoltase déjà una. Procurorii DIICOT – ST Galați au dispus reținerea inculpatei pentru 24 de ore și au solicitat Tribunalului Galați arestarea preventivă pentru 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

Judecătorul de drepturi și libertăți a admis solicitarea DIICOT și a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele femeii.

Dacă procurorii de la Galați au prins o singură femeie care se ocupa cu traficul de droguri, cei de la Vâlcea au prins patru persoane.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Piteşti, S.C.C.O Vâlcea având suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii au efectuat un număr de 5 percheziţii pe raza judeţului Vâlcea, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări specializată în infracţiuni de trafic de droguri de risc. În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2014, patru inculpaţi au cultivat plante de cannabis pe care le-au comercializat pe raza judeţelor Vâlcea, Argeş şi a municipiului Bucureşti. Drogurile erau comercializate cu 50 lei gramul. Pe parcursul cercetărilor a fost găsită şi ridicată de la inculpaţi cantitatea de peste 6 kg de tulpini, muguri si ramuri de cannabis”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

Procurorii D.I.I.C.O.T – B.T Vâlcea au luat măsura reţinerii faţă de 4 persoane iar Tribunalul Vâlcea a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.