Breaking news

O aeronavă Tarom a aterizat de urgență pe aeroportul din Budapesta

Un avion al companiei Tarom, la bordul căruia se afla și președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a aterizat de urgență pe aeroportul din Budapesta, la doar cinci minute de la decolare, din cauza unei defecțiuni tehnice la unul din motoare.

taromAeronava care decolat de la Budapesta și trebuia să ajungă la București a avut probleme în aer, piloții fiind nevoiți să readucă aeronava la sol la circa cinci minute după decolare.

Avionul aflat deja deasupra norilor s-a umplut cu fum și atunci a observat că una dintre elice s-a oprit.

Însoțitoarele de bord le-au spus pasagerilor să nu intre în panică și să stea cu capul aplecat și la scurt timp după aceea piloții au reușit să readucă avionul pe aeroportul din Budapesta.

Borboly Csaba a spus că în momentul în care a văzut că s-a umplut avionul de fum i-a scris un sms soției sale, iar colegilor din Consiliul Județean le-a scris un email în care le-a spus: ‘Sper să putem ateriza. Haideți, găsiți repede un avion, ca să pot ajunge acasă”

Compania TAROM confirmă faptul că aeronava RO 236 care a decolat de la Budapesta la ora 13.12 UTC cu destinaţia Bucureşti, s-a întors la aeroportul Budapesta după 5 minute de zbor datorită unei semnalizări necorespunzătoare la motorul nr 2. Echipajul a acţionat conform procedurilor standard în această situaţie şi a aterizat,în deplină siguranţă pe aeroportul din Budapesta. Pasagerii au fost debarcaţi, în siguranţă, şi sunt asistaţi de către reprezentanţii companiei Tarom.

aterizare tarom budapesta

 

>