Breaking news

Oțelul Galați este noua campioană a României la fotbal

Echipa de fotbal Oțelul Galați este noua campioană a României la fotbal, după ce duminică seară a învins pe teren propriu echipa Poli Timișioara cu scorul de 2-1 în penultima etapă a Ligii I.

otelulOțelul Galați câștigă în premieră titlul de campioană a României la fotbal. Cu patru puncte avans în fața echipei Poli Timișoara care se află pe locul al doilea, gălățenii sunt campioni cu o etapă înainte de finalul campionatului. Liviu Antal a deschis corul în minutul 15 pentru Oțelul. Timișorenii au reușit eglarea în minutul 53 prin golul marcat de Zicu. Victoria Oțelului a venit în minutul 71 prin golul marcat de Marius Pena.

Teoretic Oțelul Galați este noua campioană a României. Această decizie s-ar putea schimba dacă Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne va decide ca partida cu Pandurii Tg. Jiu, din etapa a 19-a, să nu se joace. Gălăţenii câştigaseră partida respectivă la ”masa verde” (3-0), gorjenii nefiind programaţi din cauza unei datorii către Dinamo.

După 33 de meciuri jucate în actualul sezon al Ligii I, Oțelul a acumulat 67 de puncte. În timp ce Poli Timișoara doar 63 de puncte.

Oțelul Galați va juca direct în grupele Uefa Champions League în sezonul 2011-2012.