Breaking news

Nunți și botezuri doar în biserică

Adio nunți și botezuri oficiate în aer liber. Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca oficierea Tainei Botezului şi a Tainei Cununiei să aibă loc numai în bisericile parohiale.

nunta in bisericaSinodului Bisericii Ortodoxe Române a decis în ședința de joi, ca nunțile și botezurile să se oficializeze doar în biserici și nu în aer liber așa cum se întâmplă în prezent.

Patriarhia Română își motivează decizia prin faptul că astfel se păstrează sacralitatea şi solemnitatea acestor Sfinte Taine.

„Oficierea Tainei Botezului şi a Tainei Cununiei numai în bisericile parohiale cu respectarea rânduielilor liturgice pentru păstrarea sacralităţii şi solemnităţii acestor Sfinte Taine„, se arată în decizia Sinodului.

Sfântul Sinod a mai decis ca parohiile să sprijine familiile defavorizate prin eliminarea obligației de a plăti pentru slujbele de înmormântare.

”Sprijinirea de către parohii a familiilor defavorizate, cu venituri reduse, cu mulţi copii, cu persoane bolnave sau a vârstnicilor cu venituri mici prin a nu le solicita acestora contribuţii băneşti pentru slujbele de înmormântare”, se mai precizează în deciziile Sinodului.

Ierarhii Sfântului Sinod au evaluat rezultatele colectei organizate în bisericile şi mănăstirile ortodoxe din ţară şi străinătate în luna decembrie 2012 ca urmare a Pastoralei Sfântului Sinod la încheiereaAnului omagial al Tainei Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română.

Astfel, potrivit centralizării, au fost colectate peste 3.300.000 lei, aproximativ 625.000 kg de produse alimentare, circa 50.000 kg de produse agricole, 150.000 de kg de îmbrăcăminte, aproximativ 15.000 cutii cu medicamente, produse igienico-sanitare, lemne de foc etc., fiind ajutate aproape 70.000 de familii sărace cu membri bolnavi sau cu mulţi copii din întreaga ţară.

Sfântul Sinod a apreciat rezultatele din anul 2012 ale programului social Masa Bucuriei derulat dePatriarhia Română în parteneriat cu Selgros Cash&Carry S.R.L. Valoarea bunurilor alimentare şi a produselor igienico-sanitare donate de Selgros Cash&Carry S.R.L. a fost de peste3.320.000 lei de care au beneficiat aproximativ 18.300 persoane aflate în instituţiile sociale ale Bisericii Ortodoxe Române.