Breaking news

Nuntă și botez în același timp – oportunități și avantaje

In prezent, familiile moderne au un parcurs diferit fata de exemplul traditional. De multe ori, nasterea primul nascut si botezul se intampla cu mult inaintea nuntii. Daca parintii nostri se casatoreau, apoi se mutau impreuna si in cele din urma dadeau nastere primilor copii, in prezent aceste etape nu mai sunt strict impuse.

Nunta si botez in acelasi timpCu toate acestea, de multe ori s-a observat tendinta printre cupluri de a alege sa isi uneasca destinul intr-un timp scurt fata de nasterea bebeluslui, iar intreg procesul ii poate lua pe cei doi pe nepregatite. Frecvent, ei aleg o ceremonie care sa imbine atat cununia religioasa, cat si increstinarea noului nascut, nasii fiind pusi intr-o postura cu adevarat provocatoare.

In astfel de situatii, recomandam parintilor si nasilor sa functioneze ca o echipa. Organizarea unei nunti in apropierea botezului si invers nu trebuie sa fie anevoioasa, deoarece totul se poate planifica in acelasi timp. Puteti alege un singur local pentru ambele evenimente, astfel incat sa rezervati din timp data pentru amandoua. Totodata, de ce sa platiti o formatie pentru fiecare petrecere in parte, cand puteti sa apelati la o echipa de profesionisti, ce isi adapteaza repertoriul in functie de ocazie? Spre exemplu, formatia Amatis intretine atmosfera la nunta, dar in acelasi timp poate sustine un recital de exceptie si la un botez, de fiecare data cu aceeasi insufletire si pasiune pentru voie buna.

Totodata, pentru a nu complica lucrurile, poate fi selectata aceeasi pereche de nasi atat pentru increstinarea bebelusului, cat si pentru cununie. Este mult mai usor de gestionat intreaga situatie, mai ales daca evenimentele vor avea loc consecutiv, intr-o perioada scurta de timp. In Occident, acest obicei a devenit frecvent acceptat atat de biserica, cat si de participanti.
Este o modalitate de a evita costurile crescute si de a diminua din stresul organizarii a doua evenimente apropiate. Mai mult, daca nunta si botezul se intampla in aceeasi zi, inseamna ca te poti delecta cu prezenta numerosilor invitati o singura data, ceea ce va fi mult mai eficient. De asemenea, nici invitatiile nu mai trebuie trimise de doua ori, fapt care va reduce considerabil din costuri.

Si pentru ca nunta este apropiata de ocazia botezului, darurile vor fi cu siguranta de folos proaspetilor parinti. Pentru un astfel de eveniment, nasii sau invitatii pot sa aleaga un cadou care sa le usureze cu mult responsabilitatile celor doi miri. Sa cumperi accesorii pentru camera copilului sau sa le oferi un intreg trusou este o varianta plauzibila si de efect. Investeste in saltele de bebelusi si intr-un pat frumos decorat sau cumpara un carucior pentru copii si vei oferi un dar cu adevarat util si de apreciat noilor parinti.

De ce? Deoarece, cu siguranta, camera bebelusului si amenajarea corespunzatoare vor fi principalele prioritati ale celor doi, asa ca de ce sa nu le usurezi munca si sa ii surprinzi cu obiecte practice. Un scaun pentru masina sau chiar decoratiuni jucause sau accesorii precum o lampa amuzanta cu ursuleti vor fi cadoul ideal.

Prin urmare, organizarea a doua evenimente intr-unul singur sau la o distanta foarte scurta de timp unul fata de celalalt se poate dovedi cu adevarat avantajoasa atat in ceea ce priveste costurile, cat si in ceea ce priveste amenajarea unui spatiu sau formatia invitata si meniul. Totodata, putem spune ca este un mod de a onora invitatii, care se vor bucura la o singura petrecere de doua ori mai mult. Vei evita stresul pentru a planui doua evenimente diferite si te vei bucura din plin de momentele unice din viata ta. Sa fii parinte, dar si mireasa sau mire sunt doua experiente deosebite, a caror bucurie va fi simtita intens.

>