Breaking news

Numele lui Boc în dosarul Apostu

Numele premierului Emil Boc apare în dosarul de urmărire penală al primarului Sorin Apostu.

Primul ministru Emil Boc a fost precizat în timpul dezbaterilor de la Instanţa Supremă unde se judecă recursul de arestare preventivă al lui Sorin Apostu.

Unul dintre avocaţii omului de afaceri, Călin Stoia, le-a spus judecătorilor că instanţa clujeană care a decis emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele clientului său şi pe cel al primarului Sorin Apostu nu ar fi redat integral transcriptul unei interceptări dintre omul de afaceri Călin Stoia şi numitul „Bujor”, în care s-a pomenit numele lui Emil Boc.

Avocatul a citit pasajul din interceptare care nu s-ar regăsi în transcrierea indicată: „Eu personal… nu mă bat pe burtă cu Emil Boc şi, chiar dacă îl ştiu de când era primar, nu m-am dus niciodată să-i cer «mai, ajută şi tu un prieten»”.

Potrivit spuselor avocatului, acest pasaj ar da „greutate” acuzaţiilor aduse celor doi arătând că în realitate probele procurorilor nu dovedesc în vreun fel acuzaţiile pe care le aduc clientului lor.

În această seară, magristrații Înaltei Curți de Casație și Justiție, vor da verdictul cu privire la recursul avocaților apărării la măsura arestării preventive a primarului din Cluj, Sorin Apostu și a omului de afaceri Călin Stoia.