Numărul femeilor înjunghiate la Iași a crescut la 16

Numărul femeilor înjunghiate ieri la Iași, pe stradă de către un mărbat, a crescut la 16. Pentru prinderea agresorului au fost mobilizaţi 275 de poliţişti şi 40 de jandarmi.

iasi2Atacatorul, se numește Petru Constantin Gavrilaş și are 35 de ani, el şi-a atacat victimele cu un cuţit cu lama de patru centimetri, înţepându-le în special în zona coapselor.

Şeful Poliţiei Judeţene Iaşi a afirmat că primul apel la 112 a fost înregistrat marţi, în jurul orei 16.30, o femeie reclamând că a fost atacată pe strada Râpa Galbenă, fiind înţepată în zona coapsei şi suferind o rană superficială.

Ulterior, poliţiştii au făcut verificări în toate spitalele din municipiul Iaşi, constatându-se că au ajuns la unităţi medicale alte opt femei care aveau acelaşi gen de leziuni, produse prin înţepare. Toate victimele, care fuseseră atacate de către bărbat înainte de sesizarea la 112, au suferit leziuni superficiale şi nu a fost necesară internarea acestora.

Pentru prinderea atacatorului au fost mobilizaţi 275 de poliţişi – 100 de la Investigaţii Criminale şi 175 de la Ordine Publică -, 70 dintre aceştia participând la acţiune în ţinută civilă. De asemenea, la acţiune au participat şi 40 de jandarmi, dar şi poliţişti comunitari.  Surse din cadrul poliției au declarat că acesta este recidivist și ar fi fost condamnat pentru viol.

>