Breaking news

Nu reușești să te concentrezi la job ? Iată 3 sfaturi ce te vor ajuta

În prezent, în lumea tehnologiei avansate, omul este asaltat de multă informație.  Diferitele aplicații sau diversele canale TV au acaparat aproape în totalitate viața omului modern.

Viața din online a pus stăpânire pe  timpul majorității oamenilor, indiferent de vârstă, deoarece există aplicații și canale pentru toate preferințele. Desigur că platformele online și tehnologia avansată reprezintă și un mare ajutor pentru oricine are acces la acestea, deoarece sunt bogate în informații utile și sunt o modalitate de comunicare eficientă, dar, pentru a nu te lăsa copleșit de tot ce înseamnă lumea virtuală este important să cunoști câteva metode prin care să reușești, la final de zi, să îți păstrezi concentrarea și sănătatea. 

Pentru a nu te lăsa copleșit de multitudinea de evenimente la care ești expus zilnic în online și care pot să îți afecteze viața personală sau profesională este recomandat să setezi anumite limite.

Descoperă, în continuare, 3 sfaturi utile ce te vor ajuta să îți păstrezi concentrarea la job sau în viața personală:

  1. Crearea unei rutine

A avea un program bine stabilit poate reprezenta un mare ajutor pentru sănătate și poate îmbunătăți concentrarea, deoarece atunci când îți împarți programul zilnic pe ore reduci factorii și activitățile spontane ce îți pot afecta atenția. De asemenea, poți să îți aloci pe zi un număr de ore de petrecut în fața ecranului și poți căuta diferite alte activități ce îți vor îmbunătăți abilitățile de concentrare, cum ar fi cititul. 

Prin crearea unei rutine se poate reduce și stresul, deoarece previzibilul oferă siguranță, iar imprevizibilul poate să creeze un anumit stres ce poate afecta capacitatea de concentrare. O rutină încurajează și autodisciplina prin alcătuirea unui program și prin dorința de a-l respecta. Un program bine stabilit va conduce spre creșterea eficienței și atingerea obiectivelor, deoarece când reușești să te concentrezi doar pe o anumită acțiune, și nu pe mai multe odată, există șanse mai mari ca aceasta să ducă la reușită.

  1. Crearea unui spațiu sigur

Îți poți crea un spațiu de relaxare acasă și poți achiziționa diferite aparaturi ce te vor ajuta să accesezi doar informație utilă, să privești doar ce filme și documentare dorești și astfel, să îți îmbunătățești abilitățile de concentrare. 

Înlocuirea, de exemplu, a televizorului, unde, pe canalele difuzate se regăsesc informații cu impact emoțional, cu un calculator ce îți va permite să accesezi când dorești informații utile este o bună alegere pentru a-ți crea un spațiu sigur în care capacitățile tale nu vor fi afectate, ci, din contră, vor putea fi dezvoltate. De aceea, un calculator second hand este modalitatea prin care vei putea să economisești o sumă semnificativă de bani, iar pe interlink.ro poți găsi diferite modele potrivite pentru toate gusturile.

  1. Eliminarea factorilor ce îți distrag atenția

Pentru o mai bună concentrare este recomandat să cunoști modul în care tehnologia afectează viața. Dacă, zilnic, ești expus la întâmplări cu puternic impact emoțional, atunci există multe șanse să îți pierzi, din ce în ce mai des,  concentrarea. Trebuie să pui o limită când vine vorba de tot ce se petrece în lume. A filtra informația și a reuși să păstrezi din ea ceea ce te ajută va contribui la sănătatea ta emoțională și la capacitatea ta de concentrare. 

Este puternic încurajat să urmărești doar canalele care ți se potrivesc și care aduc un plus de valoare în viața ta, iar în loc de programele ce distribuie informații cu puternic impact emoțional poți alege să privești un documentar sau un film ce te va ajuta cu informații sau pur și simplu te va face să te simți mai bine. 

Astfel, printr-o rutină bine stabilită, prin crearea unui spațiu sigur și prin eliminarea factorilor ce îți distrag atenția, vei putea să îți îmbunătățești capacitatea de concentrare. Într-o lume a tehnologiei, unde informațiile curg, este foarte important să reușești să stai departe de cele cu impact negativ și să îți creezi un mediu sigur unde să ai acces doar la anumite noutăți utile pentru tine.

Sursa foto: Pexels.com

 

>