Breaking news

Novak Djokovic va fi expulzat din Australia. Sârbul a pierdut apleul în faţa judecătorilor

Curtea Federală din Australia a respins apelul lui Novak Djokovic pentru anularea deciziei de a i se anula viza de intrare în Australia.

Decizie şocantă în cazul liderului mondial. Judecătorii au decis în unanumitate să-i respingă apelul lui Novak Djokovic şi drept urmare sportivul va fi explulzat din Australia.

Nole a emis un comunicat de presă în care îşi exprimpă regretul şi spune că va coopera cu autorităţile pentru a părăsi Australia.

„Sunt extrem de dezamăgit de decizia instanței de anulare a aplicației pentru revizuirea deciziei ministrului de a-mi suspenda viza, ceea ce înseamnă că nu pot sta în Australia și să particip la Australian Open. Respect decizia instanței și voi coopera cu autoritățile relevante în legătură cu plecarea mea din țară. Nu sunt confortabil cu faptul că atenția în ultimele săptămâni a fost pe mine și sper că acum ne putem toți concentra pe joc și pe turneul ce-l iubesc. Le doresc toate cele bune jucătorilor, oficialilor turneului, personalului, voluntarilor și fanilor la turneu. În cele din urmă, aș vrea să mulțumesc familiei mele, prietenilor, echipei, suporterilor, fanilor și conaționalilor mei sârbi pentru sprijinul vostru continuu. Toți ați fost o sursă grozavă de putere pentru mine”, arată comunicatul lui Djokovic.

Cei trei judecători de la Curtea Federală a Australiei au fost separați unul de celălalt și au ascultat pledoariile de la distanță prin videoconferinţă. Judecătoriii s-au aflat în trei orașe diferite: Sydney, Adelaide și Melbourne.

Decizia instanței înseamnă că viza lui Novak Djokovic a fost anulată și că acesta va fi deportat din Australia şi că nu va avea voie timp de trei ani să intre în Australia, decât în anumite circumstanțe.

Duminică, instanța a menținut decizia ministrului imigrației din Australia, Alex Hawke, de a i se anula viza pe motiv că prezența lui Djokovic în Australia ar putea reprezenta un risc de „neliniște publică”, având în vedere că este „un talisman al mișcării anti-vaccin”, scrie The Guardian.

Judecătorul James Allsop a anunțat că instanța a respins cu unanimitate contestația lui Djokovic, sportivul trebuind să plătească costurile, însă a explicat că decizia nu a judecat „meritul sau înțelepciunea deciziei” ministrului, ci dacă era atât de irațională încât să fie ilegală.

Novak Djokovic, de nouă ori câștigător al Openului Australiei, nu va mai putea să joace la celebrul turneu australian din motive politice.

>