Breaking news

Novak Djokovic și Andy Murray vor juca finala de la Wimbledon

Novak Djokovic și Andy Murray își vor disputa duminică, pe iarba londoneză, trofeul turneului de tenis de la Wimbledon, ediția 2013.

Novak Djokovic and andy murrayNumărul 1 și numărul doi mondial, în ierarhia masculină, vor juca duminică cu trofeul pe masă la Wimbledon.

Scoțianul, finalist pentru al doilea an consecutiv la Wimbledon este în căutarea râvnitului trofeu. În timp ce sârbul, deținător al titlului în 2011, dorește o victorie în fața lui Murray pentru a-și trece în palmares un nou trofeu.

Djokovic a ajuns în finală, la capătul unui meci maraton în semifinale, de 4 ore și 43 de minute, cu argentinianul Juan Martin Del Potro, scor final: 7-5, 4-6, 7-6(2), 6-7(6), 6-3.

“A fost unul dintre cele mai bune și solicitante meciuri pe care le-am jucat. Am fost aproape unul de celălalt, a fost greu să ne separăm, de aceea este el un campion, pentru că a returnat mingi din situații imposibile”, a declarat Djokovic, elogiindu-l pe Juan Martin del Potro.

Andy Murray a reușit să se califice în ultimul act, deși a pierdut primul set al disputei cu polonezul Jerzy Janowicz. Scorul final a fost 6-7(2), 6-4, 6-4, 6-3 pentru sportivul scoțian.

Novak Djokovic se află la a 11-a finală de Grand Slam din carieră, în vreme ce Andy Murray bifează a doua prezență consecutivă în ultimul act, acesta având la activ și cinci semifinale la rând.

>