Breaking news

Novak Djokovic, reţinut şi plasat în detenţie în Australia

Novak Djokovic a fost reţinut în această dimineaţă de către  forţele australiene de frontieră, care l-au plasat în detenție, la un hotel destinat refugiaților Liderul ATP va rămâne aici până duminică, la ora locală 09:30, când este programată audierea finală la judecător.

Judecătorul a decis ca audierea finală în cazul lui Novak Djokovic să aibă loc duminică, 16 ianuarie, de la ora locală 09:30 (00:30, ora României).

În cursul zilei de sâmbătă se va decide și dacă dosarul va fi judecat duminică de un singur judecător al instanţei sau de un complet format din trei judecători. În cel de-al doilea scenariu, ministrul Hawke nu va avea nicio cale de a contesta sentinţa.

Reţinerea lui Nole vine după ce vineri autoritățile australiene i-au anulat pentru a doua oară viza lui Novak Djokovic. însă avocații sportivului sârb au contestat decizia în instanță.

“Mi-am exercitat astăzi puterea conform secţiunii 133C(3) din Legea Migraţiei pentru a anula viza deţinută de domnul Novak Djokovic pe motive de sănătate şi ordine, în baza faptului că era în interesul public să procedez astfel. Această decizie vine după ce Curtea Federală a decis la 10 ianuarie 2022 anularea unei hotărâri prealabile din motive de echitate procedurală. În luarea acestei decizii am luat în calcul cu atenţie informaţii oferite de Departamentul de Interne, Poliţia de Frontieră şi de domnul Djokovic. Guvernul Morrison este dedicat ferm protejării graniţelor Australiei, în special în ceea ce priveşte pandemia de Covid-19. Le mulţumesc reprezentanţilor Departamentului de Interne şi Poliţiei de Frontieră, care muncesc în fiecare zi pentru a servi interesele Australiei în condiţii din ce în ce mai dificile”, este comunicatul semnat de Alex Hawke.

Djokovic ar trebui să joace luni, în primul tur la Australian Open cu compatriotul Miomir Kecmanović.