Breaking news

Novak Djokovic, primul tenisman din lume care câştigă de opt ori Australian Open

Novak Djokovic a devenit duminicp, pentru a opta oară în istorie, campion la Australian Open. Sârbul este singurul jucător din lume care are în palmares opt trofee la Melbourne.

Novak Djokovic l-a învins în finala de duminică, pe austriacul Dominic Thiem, în cinci seturi, după fix patru ore de joc.

Nole a cucerit pentru al doilea an consecutiv şi pentru a opta oară în carieră, Australian Open. Sârbul a câştigat primul set al finalei cu 6-4, apoi l-a cedat pe al doilea cu 4-6 în faţa austriacului. Thiem a prins aripi şi s-a impus cu 6-2 în setul trei. Nole a reuşit să reintre în meci, câştigând setul patru. Astfel că soarta finalei s-a decis în setul cinci.

Sârbul a fost mai rezistent şi a reuşit să se impună cu 6-4 în setul cinci şi să încheie finala după fix patru ore de tenis.

A fost o finală fabuloasă, un tenis de nivel înalt, prestat de doi mari sportivi.

Nole a bifat a opta finală jucată la Australian Open, reuşind şi de astă dată să se impună. Sârbul are cele mai multe trofee din istorie, câştigate la Antipozi.

Trofeul de la Australian Open 2020, este cel de-al 17-lea Grand Slam cucerit de Novak Djokovic, care se apropie cu paşi repezi de Nadal care are 19 trofee şi Federer cu 20 de Grand Slam-uri.

Primul trofeu la Melbourne l-a cucerit în 2008, apoi s-a impus trei ani la rând: 2011,2012 şi 2013, a urmat apoi trofeul din 2015, cel din 2016, 2019 şi cel de azi.

Graţie aceste performanţe uriaşe şi greu de egalat, Nole revine de luni, pe locul unu mondial.

Dominic Thiem a bifat a treia sa finală de Grand Slam, după cele di 2018 şi 2019 pierdute la Roland Garros în faţa lui Rafael Nadal.

>