Breaking news

Novak Djokovic, descalificat la US Open după ce a lovit în gât cu mingea o arbitră de linie – VIDEO

loading...

Novak Djokovic a fost descalificat duminică, de la US Open după ce a lovit fără intenţie, o arbitră de linie cu mingea în gât. Decizia organizatorilor a provocat u val de reacţii internaţionale în lumea sportului alb.

În meciul din optimile de finală de la US OPEN, disputat de Nole contra lui Pablo Carreno Busta, la scorul de 6-5 în favoarea ibericului, Novak Djokovic a aruncat nervos o minge spre linia de fund, frustrat că Busta a reușit să-i facă break. Însă mingea a lovit în gât o arbitră de linie care a căzut la pământ și nu a mai putut respira timp de câteva secunde.

Nole a mers imediat la arbitră şi şi-a cerut scuze, însă Supervizorul turneului a aplicat la literă regulamentul și l-a descalificat pe Novak Djokovic, provocând cel mai mare șoc din tenisul mondial al ultimilor ani.

Degeaba minute în șir, Djokovic a încercat să-l înduplece pe supervizor să nu-l descalifice, decizia a fost definitivă.

Oficialii au considerat gestul lui Djokovic ca fiind o ofensă majoră, iar decizia de descalificare este directă, definitivă, iar Djokovic nu are nici măcar dreptul la apel!

Urmare a acestei decizii, Djokovic va pierde toate punctele și toți banii câștigați până acum pe durata turnului. Şi pentru că a plecat de pe Arena „Artur Ashe” fără să-și susțină conferința de presă, va fi nevoit să achite o amendă în valoare de 20.000 dolari!

Fostul mare jucător Mats Wilander consideră că Djokovic nu ar fi trebuit descalificat.

E foarte discutabil de ce a fost descalificat. E clar că nu a vrut să o lovească, mingea a fost moale. E greu de judecat de ce a făcut gestul ăla”, a comentat fostul mare jucător Mats Wilander, în direct la Eurosport.

Djokovic era marele favorit al turneului de la US Open şi țintea cel de-al 18-lea Grand Slam al carierei.

loading...