Breaking news

Novak Djokovic a cucerit pentru a treia oară Wimbledon. Este al 20-lea trofeu de Grand Slam din carieră

Novak Djokovic scrie istorie în tenisul mondial. Sârbul a bifat duminică, Grand Slam-ul cu numărul 20 al carierei, egalând-ui astfel pe marii săi rivali, Federer şi Nadal, după ce în finală l-a învins pe italianul Matteo Berrettini.

Inevitabilul s-a produs. Nole a cucerit pentru a treia oară consecutiv turneul de la Wimbledon şi pentru a şasea oară în istorie. Sârbul l-a învins în patru seturi pe italianului Matteo Berrettini, scor 6-7 (4), 6-4, 6-4, 6-3, după 3 ore și 26 de minute de joc pe iarba de la All England Club.

“A fost mai mult decât o luptă, vreau să îl felicit pe Matteo și echipa sa, a făcut un turneu fantastic. Știam că este un jucător foarte bun, sunt convins că va avea rezultate foarte bune. Este un «ciocan» italian, un jucător foarte puternic, i-am simțit forța și la Roland Garros și aici. Să câștig Wimbledon a fost cel mai mare vis al meu încă din copilărie. Am câștigat de atâtea ori, este un turneu special. Este o onoare imensă, un mare privilegiu să câștig aici, să joc pe Arena Centrală. Să stau astăzi cu al 6-lea titlu la Wimbledon… incredibil. Pentru familia mea, prietenii mei și familia mea… vă iubesc, vă mulțumesc că vă sacrificați timpul să fiți alături de mine în această călătorie. Este un efort de echipă, ei mă văd altfel, apreciez cu adevărat răbdarea pe care o au cu mine” a spus Novak Djokovic la ceremonia de premiere.

Italianul a bifat prima sa finală de Grand Slam din carieră, spunând că speră să nu fie şi ultima.

“Este un sentiment incredibil, cu siguranță Novak a fost mai bun decât mine, este un mare campion. Scrie istoria acestui sport, sunt foarte fericit pentru că am ajuns în finală, sper să nu fie ultima mea finală aici. Este așa o onoare să fiu aici, nu aș fi putut cere mai mult. Bine, poate puțin mai mult. Felicitări echipei lui Novak, sunt incredibili. Mult noroc , băieți, și bună treabă! Pentru mine e abia începutul. Fără susținerea celor din familia mea, nimic nu ar fi fost posibil. Spun doar „Grazie” (mulțumesc, n.r.), să încercăm mai mult anul următor” a declarat  Matteo Berrettini.

Trofeele de Grand Slam câștigate de Novak Djokovic a cucerit de şase ori turneul de la Wimbledon, însă cele mai multe trofee sunt câştigate la Australian Open – 9 la număr.

În acest an Nole a mai cucerit şi Australian Open şi Roland Garros.

>