Breaking news

Novak Djokovic a câştigat Roland Garros 2021 după ce a revenit de la 0-0 la seturi în finala cu Stefanos Tsitsipas

Novak Djokovic a câştigat duminică, pentru a doua oară în carieră, turneul de tenis de la Roland Garros, al 19-lea titlu de Grand Slam din carieră, după ce s-a impus în finală, în cinci seturi în faţa lui Stefanos Tsitsipas.

Numărul unu mondial a câştigat turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, cu scorul de 6-7 (6/8), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 în faţa grecului Stefanos Tsitsipas, după 4 ore şi 11 minute de joc.

Nole a cucerit a doua oară celebrul turneu parizian după ce reuşit să revină după ce a fost condus cu 2-0 la seturi.

Cei doi s-au întâlnit în 2020 în faza semifinalelor la Roland Garros, victoria revenindu-i şi atunci lui Djokovic, tot în cinci seturi (6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1).

Tsitsipas, în vârstă de 22 ani, a bifat prima sa finală de Grand Slam din carieră.

Sârbul a devenit astfel primul jucător din era Open (începând din 1968) şi al treilea din istorie, după Roy Emerson şi Rod Laver, care cucereşte titlul de cel puţin două ori în cele patru turnee majore din circuitul profesionist.

Este al 19-lea trofeu de Mare Şlem pentru Nole care se apropie la un singur succes de recordul deţinut de marii săi rivali, elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal, ambii cu câte 20 de titluri.

Nole a cucerit de nouă ori Australian Open, de cinci ori Wimbledon, de trei ori la US Open, iar acum a obţinut al doilea său titlu la Roland Garros, după cel cucerit în 2016.

>