Breaking news

Novak Djokovic a câștigat pentru a patra oară în carieră, turneul de la Miami

Novak Djokovic l-a învins duminică, în finala turneului Masters de la Miami pe liderul clasamentului APT, Rafael Nadal, câștigând astfel pentru a patra oară turneul de tenis din Florida.

Novak Djokovic US OpenSârbul Novak Djokovic a câștigat duminică, la Miami, al cincilea Masters consecutiv și al 18-lea din carieră. Sârbul și-a adjudecat pentru a patra oară trofeul la Miami, după ce s-a impus lejer, în două seturi,s cor 6-3, 6-3, în fața lui Rafael Nadal.

Sârbul și ibericul au jucat azi al 40-lea meci oficial, însă Nadal conduce la capitolul victorii, 22, în timp ce Djokovic are doar 18 reușite în fața liderului ATP.

Novak Djokovic a câștigat primul set al finalei, disputate cu Rafael Nadal, după 40 de minute de joc, cu scorul de 6-3, după ce la scorul de 3-2, a făcut brake.

Sârbul a debutat cu brake în setul doi, a urmat apoi la serviciu și a preluat conducerea cu 2-0. Djokovic și-a adjudecat și setul doi cu 6-3, pe serviciul lui Nadal.

Pentru prima dată în istoria turneului de simplu masculin de la Miami, finaliștii s-au calificat în ultimul act fără să fi jucat semifinale.

Kei Nishikori trebuia să joace semifinala cu Novak Djokovic iar Tomas Berdych cu Rafael Nadal. E o situație fără precedent în istoria turneului de tenis de la Miami. Lucru care i-a luat prin surprindere pe organizatori.

Pentru că a câștigat turneul de simplu masculin, Novak Djokovic va încasa un cec în valoare de 787,000 de dolari și 1000 de puncte ATP. În timp ce Rafael Nadal mai ratează o șansă de a-și trece în palmares titlul de la Miami, care-i lipsește. Ibericul va primi 600 de puncte ATP și un cec în valoare de 384,065 dolari.

>