Breaking news

Noul șef al CSM, chemat la raport de către Ambasada SUA la Bucuești

Judecătorul Adrian Bordea, proaspăt ales în funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost chemat joi, pentru explicații, de către reprezentanții Ambasadei SUA la București.

adrian bordeaNici nu s-a uscat cerneala pe hârtia de votare în funcția de șef la CSM, că judecătorul Adrian Bordea a și fost chemat să dea raportul la Ambasada SUA.

După ce informația a ajuns în presă, CSM a dat un comunicat de două rânduri în care spune că: Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul media, Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat să confirme că, în cursul zilei de azi, 09 ianuarie, a avut loc o  întalnire între reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii şi reprezentanţi ai Ambasadei S.U.A. la Bucureşti.

La solicitarea Mediafax, misiunea diplomatică a SUA la București a  confirmat că Duane Butcher s-a întâlnit cu ministrul Justiției și cu liderii CSM, fără a oferi detalii despre scopul întrevederii.

La întâlnire ar fi participat și vicepreședintele CSM, Gheorghe Muscalu.

Întâlnirea de la sediul ambasadei SUA are loc cu o zi înainte ca asistentul secretarului se Stat al SUA, Victoria Nuland, să ajungă la București, într-o vizită oficială care are pe agendă discuții despre “statul de drept”.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Horațiu Dumbravă, membru al CSM, a spus că nu are informații despre întâlnirea președintelui Consiliului și a ministrului Justiției cu diplomații americani.

La întrevederea de la Ambasada SUA ar fi Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc.

Adrian Bordea a fost ales președinte CSM, luni, 6 ianuarie 2014, pentru o perioadă de un an de zile.