Breaking news

Noua Românie pune tunurile pe Iohannis. Il acuză de slugărnicie în scandalul Bâstroe

Klaus Iohannis este acuzat de Partidul Noua Românie de slugărnicie în scandalul iscat în jurul canalului Bâstroe. PNR îl acuză pe Președinte de faptul că trădează interesele României.

Partidul Noua Românie condamnă atitudinea publică manifestată de Klaus Iohannis, în cadrul declarației de presă susținută la reuniunea B9 de la Varșovia, cu privire la situația Canalului Bâstroe.

În loc să ceară explicații oficialilor din Ucraina pentru lucrările de dragare care au dus la adâncirea canalului Bâstroe pentru ca acesta să devină navigabil pentru navele de mare tonaj, Iohannis se rățoiește la politicienii români care și-au permis să emită o opinie cu ceea ce face Ucraina în Delta Dunării.

Președintele României susține că nu trebuie să atacăm Ucraina și acuză politicienii că exagerează pe un subiect despre care nu au informații doar în scop electoral.

PNR consideră că atitudinea publică și oficială a Președintelui Noua Române este scandaloasă, neavenită și slugarnică față de Ucraina.

Președintele României trebuie să fie primul român care să apere România și interesele sale pe plan internațional indiferent de context.

În condițiile în care Andryi Ryjzhylo, Căpitanul Portului Ismail a confirmat pentru Antena 3 CNN că de o săptămână canalul Bîstroe a fost adâncit până la 8 metri, nu mai e niciun dubiu faptul că Ucraina nu face doar lucrări de înterținere pe canal ci îl adâncește. Iar acest lucru are efect devastator asupra ecosistemului biosferei Deltei Dunării.

După ce de nouă ani de zile distruge România prin lentoarea deciziilor sau lipsa oricăror decizii, Iohannis, slugă față de puterile internaționale, săperând că așa va prinde un post internațional, acceptă ca Delta Dunării, patrimoniu universal UNESCO, să fie distrus iremediabil.

Prin această atitudine, Iohannis trădează interesele internaționale ale României în favoarea Ucrainei.

PNR cere autorităților statului român să facă toate demersurile necesare pentru ca Ucraina să nu disctrugă Delta Dunării.

>