Breaking news

Noua Românie, mesaj dur către români de Marea Unire: Să nu vă bateți joc de această Unire, prin indolență și nepăsare

Unirea Principatelor Române din 24 ianuarie 1859 a fost un act istoric și politic de neuitat pentru acest popor. A fost voința lor de a se uni sub numele de România.

Astăzi, Partidul Noua Românie se alătură poporului român în celebrarea unei date istorice de o importanță crucială pentru construcția statului român modern – Unirea Principatelor Române din 24 ianuarie 1859. Cu această ocazie, rememorăm cu mândrie momentul în care, sub conducerea ilustrului domnitor Alexandru Ioan Cuza, cele două principate românești, Moldova și Țara Românească, au făcut un pas hotărâtor către unitate și independență.

”24 ianuarie reprezintă un moment de sărbătoare și mândrie pentru toți românii, indiferent de etnie, vârstă, religie și clasă socială. Acum 165 de ani, românii au dovedit că pot fi uniți, indiferent de greutăți, opinii și interese. Au pus mai presus de orice, țara și interesul național și au făurit Unirea Principatelor Române. Îm doresc ca azi, 24 ianuarie 2024, românii să nu uite de această unire și să nu își bată joc de ea prin ignoranță și superficialitate. Fără această unire reușită de români bravi și curajoși, alături de Cuza, noi nu am fi existat azi. La Mulți Ani români, de Ziua Principatelor Unite”, a declarat Președintele PNR, Sebastian Popescu.

Unirea lui Cuza reprezintă un act de voință politică și un exemplu strălucit de patriotism, determinare și unitate națională. Această zi trebuie să ne amintească de sacrificiul și curajul celor care au luptat pentru unire și independență, precum și de contribuția extraordinară a domnitorului Cuza la consolidarea identității românești.

Cu toate acestea, suntem profund îngrijorați de nivelul de indolență, indiferență, nepăsare și superficialitate cu care uneori trecem cu vederea aceste evenimente istorice semnificative. Astăzi, este esențial să ne amintim că Unirea Principatelor Române a fost primul pas pe calea formării României moderne și că ea a deschis calea pentru alte evenimente istorice importante, precum Marea Unire din 1918.

Partidul Noua Românie face apel către toți cetățenii să reflecteze asupra importanței acestui moment și să se implice activ în promovarea valorilor care au stat la baza Unirii lui Cuza: unitatea, independența, democrația și progresul. Trebuie să ne amintim că libertatea și prosperitatea pe care le bucurăm astăzi nu ar fi posibile fără eforturile și sacrificiile celor care au luptat pentru Unirea Principatelor Române acum 165 de ani.

În concluzie, Partidul Noua Românie reafirmă angajamentul său ferm de a apăra și promova valorile care au făcut posibilă Unirea Principatelor Române și îndeamnă toți românii să nu își bată joc de această moștenire istorică prin neglijență sau superficialitate. Să ne unim eforturile pentru a construi o Românie mai puternică, mai unită și mai demnă de sacrificiul celor care au venit înaintea noastră.

>