Breaking news

Noua Românie îi pune la punct pe primari. Le anulează pensiile speciale

Primarii au dat de belea, vor rămâne fără pensiile speciale. Partidul Noua Românie nu este de acord cu pensiile speciale pentru primari. PNR cere Președintelui Iohannis să nu promulge legea și să o retrimită la reexaminare în Parlament. În cazul în care Președintele o promulgă, PNR va demara procedurile legale pentru abrogarea legii. Ori dăm pensii speciale pentru toți românii ori nu mai dăm la nicio categorie socio-profesională.

primariPartidul Noua Românie se opune legii privind pensiile speciale ale primarilor, cât și legii care dă dreptul senatorilor și deputaților la pensii speciale. Președintele PNR consideră că astfel de pensii speciale acordate doar anumitor categorii socio-profesionale sunt neconstituționale și discriminatorii.

Constat cu stupoare că parlamentarii nu mai au niciun fel de bun simț și rușine față de români. Și-au votat singuri pensii speciale iar acum au decis să facă același cadou și primarilor. Însă toate aceste privilegii să fie plătite tot de majoritatea românilor care le plătesc și salariile, diurnele, sumele forfetare și hoțiile. Nu este de ajuns că votează legi împotriva românilor, pun taxe și impozite noi, ne mai și fură în fel și chip, iar acum pe spinarea noastră a tuturor românilor vor și pensii speciale. Cum să ai neobrăzarea să îți atribui singur astfel de privilegii când sunt milioane de români care nu au ce pune pe masă de sărbători. Când sunt milioane de pensionari care primesc lunar 400 lei pensie. PNR va demara procedurile de abrogare a acestor legi care discriminează românii. Ori dăm pensii speciale la toți românii, ori nu mai dăm la nimeni. Cu ce e mai special un parlamentar, primar, diplomat, aviator sau magistrat, față de un medic, avocat, profesor, inginer, sau simplu muncitor?! PNR va aplica principiul contributivității în privința pensiilor. Cu cât ai contribuit la sistemul de pensii atât vei primi. Nu unii să muncească și să primească doi lei, iar alții să primească pensii cât 50 de pensionari la un loc. Asta nu e echitate socială, nu este dreptate, e bătaie de joc iar acest lucru trebuie să înceteze”, a declarat Sebastian Popescu, Președintele PNR.

Anual Ministerul Muncii ne anunță că sistemul de stat de pensii este nesustenabil întrucât sunt mai puțin salariați decât pensionari. Acum, dacă legea pensiilor speciale pentru primari intră în vigoare, de unde se vot găsi miliarde de lei lunar pentru plata acestora pentru circa 18 – 20,000 de primari?! Cine plătește pensiile speciale ale primarilor, parlamentarilor, magistraților și diplomaților?! Ne împrumutăm iar de la FMI?!