Breaking news

Noua Românie cere pedespirea rapidă a celor care au maltratat copii cu dizabilități în azilul din Mureș

Partidul Noua Românie solicită pedepsirea de urgență a tuturor funcționarilor, angajaților și decidenților politici care au avut responsabilități în avizarea, aprobarea, monitorizarea și controlul centrelor de îngrijiri pentru bătrâni, copii și adulți cu dizabilități. Cel mai recent caz, descoperit într-o comună din județul Mureș, arată că sunt oameni care nu se tem de nimic și pentru bani sunt dispuși la absolut orice, fără milă și fără suflet.

Președintele PNR, Sebastian Popescu, solicită anchetarea și pedepsirea urgentă a funcționarilor din DASPC și AJEPIS responsabili de ororile din azilul din județul Mureș.

Partidul Noua Românie condamnă ferm și cu indignare situația revoltătoare descoperită în azilul din județul Mureș, unde opt persoane vulnerabile au fost găsite ținute la subsol, în condiții inumane și degradante. În lumina acestor dezvăluiri șocante, Președintele PNR, Sebastian Popescu, solicită autorităților competente să demareze o anchetă imediată și să asigure că toți responsabilii vor suporta consecințele faptelor lor odioase.

Sunt șocat de noile informații care au apărut în spațiul public despre un nou azil al groazei, de astă dată în județul Mureș. În condițiile în care de o lună de zile, toată lumea vorbește despre azilele din Ilfov, este greu de înțeles cum în tot acest timp, în acel azil din Mureș, niciun angajat, nimeni să nu aibă o minimă empatie și sentimente umane față ce acei pacienți cu diverse probleme de sănătate. Cum să te poți comporta în asemenea hal, atât de inuman față de oameni bolnavi și fără niciun ajutor?! Și mai grav este faptul că acel azil a fost verificat în ultima lună, de toate instituțile statului și că nimeni, dar nimeni, nu a constat nergeulile. Toți cei care au laut parte la acele controale, trebuie demiși de îndată și deferiți justiției. Este absolut inacceptabil ca cetățenii noștri vulnerabili, fie ei bătrâni sau copii, să fie supuși unor astfel de tratamente barbare. Azilurile ar trebui să fie locuri de siguranță și protecție, unde cei aflați în nevoie să primească îngrijire și atenție corespunzătoare. Aceste acte de cruzime și neglijență nu pot rămâne nepedepsite, iar PNR solicită ca justiția să fie făcută cu fermitate și promptitudine. Partidul Noua Românie cere Ministerului Muncii și Protecției Sociale să întreprindă măsuri imediate pentru a se asigura că toate azilele din țară respectă standardele umane și etice în tratarea persoanelor aflate sub îngrijirea lor. Insistăm ca autoritățile locale și județene să fie supuse unei riguroase evaluări pentru a preveni și a combate astfel de abuzuri în viitor. În calitate de partid dedicat promovării valorilor umane și drepturilor fundamentale ale tuturor cetățenilor României, PNR va urmări îndeaproape desfășurarea anchetei și va asigura că justiția este servită cu toată fermitatea. Atât demnitatea umană, cât și respectul față de cei mai vulnerabili membri ai societății noastre reprezintă o prioritate pentru noi”, a declarat Președintele PNR.

PNR face un apel către întreaga societate civilă să se unească în această cauză și să condamne vehement orice formă de abuz asupra celor mai slabi dintre noi. Doar prin implicarea activă a tuturor putem asigura că astfel de atrocități nu se vor mai repeta niciodată în România.

Partidul Noua Românie este o formațiune politică fondată pe principii de justiție socială, egalitate și demnitate umană. Scopul nostru este de a aduce o schimbare reală în România, axându-ne pe nevoile cetățenilor și protejarea drepturilor fundamentale ale tuturor.

>