Breaking news

Noua Românie a sărbătorit cu mult fast, la Cinema Scala, un an de existență

loading...

Sărbătoare mare sâmbătă în Capitală. Noua Românie, proiectul fondat de tinerii care nu au mai făcut politică, unde traseiștii au interzis, a marcat un an de la înființare, printr-un eveniment grandios găzduit de Cinema Scala din București.

pnr aniversareAniversarea unui An de Noua Românie a început într-un mod inedit. S-au stins toate luminile în Cinema Scala și a început proiecția filmului care spunea pe scurt, pe parcursul a cinci minute, cum a început povestea Noua Românie, cu cei patru membri fondatori.

Gazdele evenimentului au fost Cosmina Cerva -Președintele Comisiei Naționale de Etică și Arbitraj a PNR și Cosmin Grancea – membru fondator al PNR și Purtătorul de cuvânt al Noua Românie.

După mesajul de bun venit, adresat de Cosmin Grancea, pe scenă la pupitru a fost invitat să ia cuvântul Dan Truția, membru fondator și vicepreședinte național.

Cristian Drăghiceanu, pentru că nu a putut fi prezent la aniversare a transmis mesajul său prin intermediul unei înregistrări video.

Au urmat la cuvânt, vicepreședinții Valentin Secuiu, Marius Oprea, Gabriel Răduinea și trezorierul național Sergiu Făgețan.

Din cei 14 președinți de organizații din țară, 13 au fost prezenți la aniversare. Pe rând, în ordinea înființării Organizațiilor, Președinții au urcat pe scenă și au susținut câte un discurs.

Mihai Postu, Președintele Organizației PNR Ploiești a fost primul președinte de Organizație care a luat cuvântul. A urmat Nicoleta Dinu, Președinte al PNR Constanța, apoi a venit rândul lui Florin Cristea, Președintele Organizației PNR Timișoara. Doctorul Leontin Glăvan a fost primul Președinte de Organizație din București, care a luat cuvântul. A venit apoi rândul lui Ionuț Cristian Țuțuianu să ia cuvântul în calitate de Președinte al PNR Galați. Sorin Preda Nica, Președintele PNR Craiova a sosit la Aniversare cu o delegație numeroasă, în timpul speech-ului a cerut colegilor aplauze pentru membrii Organizației sale care s-au implicat în proiectele de promovare a PNR.

Emil Pușcașu a venit cu echipa de la Iași pentru a susține un discurs la aniversarea Noua Românie, în calitate de Președinte al PNR Iași.

Lucian Hornea, Președinte al PNR Sector 4, a doua organizație înființată în București, a urcat pe scenă pentru a transmite un mesaj la ceas aniversar.

De la Piatra Neamț a venit o echipă mare la aniversare în frunte cu Președintele Adrian Reis care și el a luat cuvântul.

Seria discursurilor a fost continuată de Valentin Ciocoiu, Președinte PNR Sector 1, Ioana Coman – Președinte PNR Cluj și Florian Toșa – Președinte PNR Bălcești.

De la mii de kilometri depărtare, Marius Tiuliumeanu, Președinte al Organizației PNR Marea Britanie, a transmis un gând bun colegilor din țară prin intermediul unui mesaj video.

Daniela Truția, Președintele PNR Sector 6 a avut mare priză la public cu discursul său inedit construit ca o poveste cu Făt Frumos care crește într-un an câți alții în zece și cu Prâslea Cel Voinic.

Din Spania, Președintele Cristian Florescu a transmis prin intermediul unui mesaj video, gânduri bune pentru toți membrii Noua Românie.

A venit apoi rândul Directorilor de Departamente, Sorin Ardeleanu, Iulian Gîlcă și Cristian Tudoran să ia cuvântul la aniversare.

După două ore de prezentare, Cosmina Cerva a schimbat rolul de gazdă cu cel de invitat să ia cuvântul la tribună.

Aniversarea a fost încheiată de către Președintele Partidului Noua Românie, Sebastian Popescu care a anunțat oficial că PNR va participa la alegerile parlamentare din 2016 și că el își va depune candidatura pentru funcția de deputat în Județul Vâlcea.

”De 26 de ani am fost învățați să demolăm, să ne urâm între noi, să ne dezbinăm, pentru a fi mai ușor de controlat. În loc de lamentare și indignare eu vă propun implicare, luați atitudine, construiți și apoi vom privi împreună ce roade culegem.  Nu suntem un partid de sfinți, dar nu suntem și nici nu vom fi corupți. Ne unește dorința de schimbare, lehamitea de actuala clasă politică coruptă, nereformată, incompetentă și rea voită pusă doar pe căpătuială.  Penalii conduc România și o vor conduce mult și bine dacă noi vom sta cuminți în băncile noastre și vom spune că nu ”ne băgăm” în mocirlă. Dar dacă în mocirlă ne-ar pica bijuteria cea mai de preț? Oare ne-am băga în mocirlă ca să o recuperăm? Considerați că România este cea mai prețioasă bijuterie pe care o avem. Știm unde se află România acum. Ce facem? O lăsăm în mocirlă? Renunțăm la cea mai de preț bijuterie a noastră? Renunțăm la țară și ne predăm fără pic de împotrivire?!! După 26 de ani de experimente de tot felul, după 26 de ani de privatizări catastrofale, după 26 de ani de non educație și cultivarea la nivel național a câștigului facil fără să aibă substrat munca reală, Noua Românie propune românilor să revină la valori, principii, să se implice în acest proiect unic pentru noi toți. În România, indiferența naște penali. Cel mai elocvent exemplu este cel de la alegerile locale din 5 iunie când penalii au fost votați pe bandă rulantă în funcții de primari. Dacă vom continua să fim indiferenți și vom refuza să ne implicăm în schimbarea propriei țări, vom fi complici prin neparticipare, la tot ceea ce se întâmplă în țară”, a declarat Sebastian Popescu la aniversare.

Speech-urile au fost întrerupte de patru momente artistice susținute patru artiști prezenți la aniversare în calitate de invitați speciali. Saxofonistul Sergiu Teslaru a fost primul artist care a urcat pe scenă la aniversare. A urmat un moment popular susținut de Marius Voicu care a interpretat piesa Cântă cucu-n Bucovina. Pitt Leffer a făcut senzație cu microrecitalul său care a electrizat publicul prezent la Cinema Scala.

Ralflo, artistul francez stabilit de cinci ani în România, îndrăgostit de țara noastră, a încheiat seria momentelor artistice, nu însă de a adresa și un gând bun membrilor Noua Românie, spunând celor prezenți în sală că apreciază curajul celor patru membri fondatori pentru faptul că au inițiat acest proiect.

După aniversare Noua Românie se pregătește de parlamentare. Din 17 iunie 2016 a început procedura internă de selecție a candidaților care vor participa la alegerile parlamentare pe listele Partidului Noua Românie.

Cei care vor să se alăture echipei Noua Românie, singurul proiect politic creat de la zero în România, fără traseiști și format din membri care vor cu adevărat schimbarea țării,  o pot face completând AICI formularul online.

loading...