Breaking news

Nouă persoane au murit în urma incendiului produs pe feribotul Norman Atlantic

Tragedia maritimă de pe feribotul italian, cuprins de flăcări în largul Mării Adriatice, s-a soldat cu nouă decese. Autorităţile maritime italiene, elene şi albaneze au reușit să salveze 469 de pasageri aflați la bordul feribotului.

feribot flacariNouă din cele 478 de persoane aflate la bordul feribotului Norman Atlantic, au decedat după ce duminică, ambarcațiunea a luat foc în Marea Adriatică.

Marina Militară italiană, care a coordonat operațiunile de salvare de pe feribot, a anunţat că 469 de persoane au fost recuperate cu elicoptere şi nave trimise la faţa locului.


Cele mai multe dintre persoanele salvate prezentau hipotermie şi probleme respiratorii.

Incendiul a izbucnit pe feribot duminică dimineaţa, în amplasamentul vehiculelor, pe o mare dezlănţuită, cu rafale de vânt violente, în timp ce vaporul asigura o legătură de la Pireu, în sud-vestul Greciei, la Ancona, în estul Italiei.

Feribotul construit în 2009, naviga sub pavilion italian, a fost închiriat de compania greacă Anek Lines și fusese inspectat de curând, iar armatorul său italian Carlo Visentini a declarat pentru agenţia de presă Ansa că este sigur de fiabilitatea şi securitatea ei, după ce a ieşit în 2009 dintr-un şantier naval italian.

Pasageri de 26 de naţionalităţi – inclusiv o româncă – s-au aflat la bordul Norman Atlantic, plin cu 478 de pasageri, dintre care 56 erau membri ai echipajului.

Parchetul din oraşul italian Bari a anunţat luni deschiderea unei anchete penale în urma incendiului de pe feribotul Norman Atlantic.

Procurorul Giuseppe Volpe a anunţat deschiderea acestei anchete după ce a vizitat Căpitania portului Bari, unde au sosit luni aproximativ 50 de persoane salvate de la bordul navei incendiate.