Breaking news

Carnagiu la Iași. 11 români au murit după ce mașina în care se aflau a fost spulberată de un tren

Tragedie feroviară la Iași, după ce 11 persoane au murit, duminică după-amiază, întrucât maşina în care se aflau a fost lovită de un tren, la o trecere la nivel cu calea ferată.

accident feroviar iasiZi neagră pe calea ferată din România, unde nouă persoane și-au pierdut viața. O maşină Volkswagen Sharan în care se aflau 11 persoane a fost lovită în plin de trenul personal Iaşi – Dorohoi.

În urma impactului dintre mașină și locomotivă, nouă persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte două, un copil de 14 ani şi un bărbat de 25 de ani, au murit la spital.

Cei doi răniţi care au murit la spital, au fost preluaţi de elicopterul SMURD şi transportaţi la Spitalele „Sf. Maria” şi „Sf. Spiridon”.

Maşina a fost lovită de tren, la trecerea la nivel cu calea ferată din spatele fabricii Antibiotice Iaşi.

Potrivit informaţiilor furnizate de martorii la accident, şoferul maşinii a încercat să forţeze trecerea cu calea ferată, în ciuda faptului că semnalele acustice şi luminoase erau în funcţiune.

Victimele accidentului sunt din localităţile ieşene Glodeni şi Ţibana şi se îndreptau, într-un convoi de trei maşini, în care se aflau 30 de persoane, către localitatea Breazu, unde ar fi trebuit să ajute la culegerea viei unui cunoscut.

Primele cercetări ale poliţiştilor arată că şoferul autotusrimului nu s-ar fi asigurat la trecerea de cale ferată respectivă.

Trecerea dublă la nivel cu calea înspre localitatea Uricani, acolo unde a avut loc accidentul, este semnalizată doar acustic şi luminos, fără bariere.

Accidentul a avut loc pe raza de activitate a Sucursalei Centrul de Reparații, Exploatare și Întreținere Regionala CF Iași, secția de circulație Iași-Lețcani, la trecerea la nivel cu calea ferată din dreptul km 69+145, prevazută cu indicatoare rutiere de semnalizare (tip IR). Automotoarele care formau trenul de călători Regio nr.14819, aparținând operatorului de transport feroviar privat SC Regiotrans SRL, au surprins și au lovit în gabaritul de libera trecere al căii ferate un autoturism marca Volkswagen Sharan.

În urma impactului autoturismul a fost distrus în totalitate, iar primul automotor din componența trenului de călători a suferit avarii mari la nivelul apărătorilor de animale și al instalațiilor de frânare și semnalizare.

Din punctul de vedere al autorităților feroviare si rutiere, trecerea la nivel cu calea ferată era marcată corespunzător, atât vizual cât și sonor.