Breaking news

Norul de cenuşă vulcanică din Islanda, va ocoli România

loading...

Teritoriul României nu va fi traversat de norul de cenuşă vulcanică provenit din Islanda, anunţă Ministerul Mediului şi Pădurilor.

nor_de_cenusaPotrivit ultimei actualizări a  prognozei elaborate de London Volcanic Ash Advisory (Centru internaţional de avertizare pentru aviaţie, privind cenuşa vulcanică), până mâine (26.05.2011, ora 9)  norul de cenuşă vulcanică nu va fi prezent deasupra zonei geografice a României.

Institutului de Meteorologie din Islanda a confirmat faptul că emisia de cenuşă vulcanică s-a întrerupt. Ca urmare, în următoarele 24 de ore nu se vor înregistra depăşiri ale valorilor maxime admise ale concentraţiilor de poluanţi datorate norului de cenuşă vulcanică, pe teritoriul României.

Ministerul Mediului şi Pădurilor monitorizează permanent prin Administraţia Naţională de Meteorologie şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului atât traiectoria norului de cenuşă, cât şi concentraţia particulelor în aerul ambiental.

Vulcanul Grimsvötn situat în nord-estul Irlandei a început să erupă sâmbătă, norul de cenuşă provocat de acesta a dus la anularea a preste 500 de zboruri în ţări precum Islanda, Scoţia, Norvegia şi Germania.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>