Breaking news

Noile tendinţe în amenajarea cu cu gresie şi faianţă a locuinței

Preferinţele românilor în ceea ce priveşte amenajarea cu gresie şi faianţă a locuinței, s-au schimbat treptat în ultimii ani, acestea îndreptându-se tot mai mult către plăci ceramice cu elemente de decor inovative şi în culori contrastante.

Detaliile metalice în nuanţe de auriu, argintiu sau cupru reprezintă cele mai noi propuneri în materie de amenajare interioară şi completează perfect decorurile geometrice, minimaliste, în timp ce motivele florale îmbogăţite cu efecte satinate continuă să rămână în topul tendinţelor şi preferinţelor.

O altă noutate în amenajare este adusă, în 2013, de colecţia Life, inspirată din cele mai noi tendinţe vestimentare, al cărei decor preia fineţea ţesăturilor pentru amenajări cu stil. Jocul de efecte mate şi lucioase aduce valenţe moderne ambientului.

Rămân în tendinţele anului 2013 preferinţele pentru formate de gresie 33×33 şi faianţă cu placare pe orizontală. Astfel, de la plăcile de mici dimensiuni, românii trec tot mai mult la cele de 20 x 40 cm sau 25 x 50 cm. Cele două formate sunt ideale pentru o amenajare modernă, pe orizontală, şi pastrează echilibrul dimensional al spaţiului limitat din locuinţele românilor.

Pe parcursul acestui an s-a manifestat dorinţa românilor de a se alinia tendinţelor vestice.

În ceea ce priveşte culorile pe care le vor alege românii pentru gresie şi faianţă în 2013, reprezentanţii Cesarom afirmă că acestea vor fi electrice, tonice sau în nuanţe deja consacrate pentru eleganţa şi rafinamentul ce îl inspiră, precum bej, maro, mocca, prezente în colecţiile Creta, Madras, Magnet, Opal sau Onix. În acest an, nuanţele neutre de alb şi gri se folosesc în contrast cu o culoare puternică pentru combinaţii electrizante ce vor da forţă unei ambientări de un rafinament minimalist. Placarea pe orizontală este opţiunea potrivită şi recomandată pentru ambiente ce fascinează prin stil şi dinamism cromatic.

Colecţia Fantasy este disponibilă în cinci variante de culori, o adevărată fantezie cromatică, Onix are o structură marmorată şi intens colorată, în timp ce Primavera cuprinde plăci de faianţă cu suprafaţa mată în nuanţe luminoase de violet, albastru, verde şi alb.

Metropolis se evidenţiază prin designul minimalist inspirat de stilul citadin şi culori puternice: rosu, gri şi alb. Colecţia Satin surprinde prin culorile vibrante şi străluciri satinate,  iar  Magnet propune un joc de lumini şi umbre pentru un efect metalic.

Colecţiile Madras şi Opal, cu un design clasic şi culori contrastante, sunt accesorizate cu decoruri realizate din vitroze perlate şi efecte metalice. Creta, colecţie cu un design tip travertin este pusă în valoare de decorul cu influenţe antice sau de strălucirea vitrozelor decorului floral, iar Life prelucrează textura ţesăturilor de in sau cânepă cu accente strălucitoare de luster.