Breaking news

Noile plăci de bază ASUS cu noua generatie de chipset-uri Intel

ASUS a prezentat în cadrul unor seminarii globale, noile sale tehnologii proprietare regăsite pe platformele cu chipset-uri Intel – seria 7.

Printre platformele prezentate se numără Dual Intelligent Processors 3 cu SMART DIGI+ Power Control pentru un plus de performanță, ASUS Wi-Fi GO! pentru o nouă experiență multimedia și Fan Xpert 2 care oferă în premieră un control avansat al ventilatoarelor.

Cea mai nouă tehnologie pentru desktop ASUS a prezentat noile plăci de bază sub marca ROG, incluzând Maximus V GENE în format micro ATX, precum și modelul robust SABERTOOTH Z77 din gama ASUS TUF.

Maximus V GENE vine cu sunet SupremeFX III, control al traficului Intel Ethernet și tehnologie ASUS GameFirst ce facilitează o acțiune de joc cursivă.

SABERTOOTH Z77 dispune de Thermal Armor pentru o răcire precisă și o fiabilitate fără egal. Alături de aceste plăci, seria ASUS 7 este destinată unei game largi de calculatoare, precum stațiile de lucru cu SLI GeForce pe 4 căi și Intel Ethernet dual.

Fiind axate pe eficiență energetică și aplicații multimedia, plăcile de bază mini-ITX și H77 aduc tehnologiile ASUS și Intel în segmentul PC-urilor home theater. Performanțe îmbunătățite cu SMART DIGI+ Power Control și Dual Intelligent Processors 3 Prima versiune de Dual Intelligent Processors de la ASUS a unit două chip-uri aflate pe placa de bază: TPU sau TurboV Processing Unit și EPU sau Energy Processing Unit.

Acestea cresc performanța sistemului în timp ce reduc consumul de energie prin optimizarea alimentării. Dual Intelligent Processors 3 este construit pe această fundație la care se adaugă noul SMART DIGI+ Power Control, ce constă în mai multe controlere digitale pentru tensiune care permit reglarea precisă a alimentării pentru procesor, nucleu grafic și memorii.

Pentru mai mult confort, alimentarea digitală a fost îmbunătățită cu o facilitate ce poate crește performanța printr-un singur click și profilurile de putere Smart CPU ce reduc consumul procesorului la un nivel specificat.

În timp ce creșterea performanțelor și a eficienței sistemului au fost întotdeauna pilonii proiectării plăcilor de bază ASUS, eforturile au fost îndreptate de această dată și spre îmbunătățirea răcirii. ASUS Fan Xpert 2 aduce flexibilitate și un răspuns rapid în controlul ventilatoarelor.

Fan Auto Tuning Mode scanează individual ventilatoarele și detectează proprietățile termice și viteza prin senzorii automați.

Fan Xpert 2 include, de asemenea, RPM Fixed Mode pentru utilizatorii care doresc reducerea zgomotului aproape de 0dB. Control vitezei ventilatoarelor ia în calcul nivelul de încărcare a sistemului pentru mai multă acuratețe.

Conținutul multimedia este accesat mult mai ușor cu ajutorul funcțiilor Wi-Fi, cum ar fi DLNA, astfel încât utilizatorii se pot bucura de conținutul livrat de o varietate de surse.

Funcția Remote Desktop furnizează acces la desktop de pe tablete sau telefoane inteligente, acestea devenind un fel de telecomenzi ce sporesc confortul.

Totodată, Wi-Fi GO! poate converti PC-ul într-un router cu toate funcțiile integrate într-un software utilitar.