Breaking news

Noi măsuri de relaxare în Bucureşti intră în vigoare din a doua zi de Paşte

Prima zi de Paşte aduce veşti foarte bune pentru bucureşteni. De luni, intră în vigoare noi măsuri de relaxare ca urmare a scăderii incidenţei de infecţie cu noul coronavirus în Bucureşti.

Prefectul Municipiului Bucureşti, Alin Stoica, a anunțat duminică, deciziile luate de autorități după ședința Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, după ce incidența s-a aflat sub 3 la mie, a treia zi consecutiv. Restaurantele și sălile de spectacol vor fi deschise până la ora 21.00.

Aceste măsuri vor intra în vigoare începând de mâine. Toți operatorii economici, inclusiv sălie de spectacol și restaurantele, vor avea programul până la ora 21.00 și se menține, desigur, restricția de circulație în afara locuințelor după ora 22.00“, a declarat Alin Stoica.

Întrebat de ce în legea stării de alertă scrie că restaurantele pot rămâne deschise până la ora 22.00, dar s-a luat decizia ca acum acestea să funcționeze doar până la ora 21.00, prefectul a răspuns:

Pentru că trebuie să corelăm o dată măsura prin care s-a stabilit programul tuturor agenților economici, atât în comerț, cât și în prestări servicii – rămăsese o măsură anterioară cu programul restaurantelor. De asemenea, trebuie corelată cu permisiunea deplasării oamenilor în afara locuinței până la ora 22.00. Aceste două lucruri care au venit după reglementarea restaurantelor sunt de aplicabilitate. Evident, trebuie corelate lucrurile acestea și atunci decizia este de a permite sălilor de spectacole și restaurantele să funcționeze până la ora 21.00″, a precizat prefectul.

Drept urmare, la scăderea incidenţei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori pot fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele şi cazinourile la interior la capacitatea de 30%, în intervalul orar 6.00 – 22.00.

Următorul prag stabilit de experții epidemiologi este de 1,5 la mie și atunci vor fi relaxate alte măsuri.

>