Breaking news

Noi înregistrări explozive cu Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi

Două noi înregistrări explozive au fost difuzate duminică seară de România TV și Antena 3 care dezvăluie modul în care Kovesi le cerea procurorilor DNA să facă dosarele penale pentru miniștrii, prim ministru și politicieni.

kovesiO nouă înregistrare în care șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, își arată nemulțumirea că de cinci săptămâni, nimeni nu a învinuit pe nimeni în instituția pe care ea o conduce, a fost difuzată la Antena 3.

Nu se mai mișcă nimic în dosare.Dar sunt unii care nu fac nimic. Noi nu am putut trimite în judecată un inculpat, din 8000 de dosare, dacă voi din sala asta mă convingeți, plec și nu mai zic nimic. Unii și aceiași sunt înjurați de dimineața până seara și alții stau la umbreluța noastră. Lasă să șefa se descurcă, Uncheșelu se descurcă, Dumitriu se descurcă și așa mai departe. Și vă mint, și liniște e frumos la DNA, nu?! Salarii mari, nu ne întreabă nimeni când venim, când plecăm, stăm cu curul pe dosare, nu ne întreabă nimeni de ele, păi nu se poate”, se aude pe înregistrări.

În cea de-a treia înregistrare audio, Kovesi spune că dosarul penal împotriva Ordonanței 13 a fost făcut la comanda ei și că ”nu s-a făcut niciun pas la stânga, și nici un pas la dreapta” fără ca ea să aprobe tot. Kovesi spune că după decizia CCR cu privire la Ordonanța 13, o să se ducă cu cele patru dosare și o să i le pună-n brațe lui Morar (Daniel Morar – Judecător CCR).

Ne-am speriat sau ce? Cine s-a speriat să plece sau cine nu are chef de muncă să plece! Rămân 10 oameni la DNA, d-aia nu avem de treabă, frate, și ne luptăm până în pânzele albe și am auzit comentarii pe dosarul cu OUG 13. Domn`e, eu mi-am asumat acest dosar împreună cu domnul Surugiu și cu domnul Uncheșelu. N-au făcut un milimetru de la stânga sau la dreapta fără ca eu să spun, da, domnule, sunt de acord și susțin treaba asta și cred în continuare că am făcut ceva legal și corect, chiar să zică CCR că am derapat instituțional pentru ea. O să iau cele patru dosare existente și le pun în brațe și îi zic ”Ia-le domnule Morar, spală-te cu ele pe cap”. Noi dăm cu subsemnatul și la Inspecție și la Ministerul Justiției, ne înjură toată lumea de dimineață până seara și ne-am asumat pentru că am crezut că facem niște lucruri și alții stau cu dosarele sub fund și nu fac nimic”, mai spune Kovesi în a treia înregistrare.

După difuzarea primei înregistrări, DNA a reacționat prin biroul de presă precizând că înregistrările ar fi ”aranjate”.

Înregistrarea conține fragmente care au fost rostite de procurorul șef în mod public ori la ședințele de lucru cu procurorii unei secții operative. Între fragmentele respective au fost intercalate o serie de sintagme care nu îi aparțin și care sunt menite să distorsioneze grav conținutul celor spuse’‘, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al DNA.

>