Noi dovezi împotriva lui Preda în furtul armelor de la Ciorogârla

Procurorii au adus noi probe împotriva lui Eugen Preda în dosarul armelor de la Ciorogârla, informează realitatea.net. Rezultatele ultimelor expertize îl plasează pe Eugen Preda în depozitul de arme, în curtea unităţii militare şi în apropierea gardului tăiat de hoţi, în momentul furtului de arme.

EUGEN PREDA - JUDECATORIA SECTORULUI 6Procurorii DIICOT ajuns la această concluzie după ce au comparat urmele de paşi găsite la locul faptei cu mai multe perechi de încălţăminte ridicate din casa lui Preda. Din cele cinci perechi de pantofi luate din locuinţa lui Preda, una are pe talpă acelaşi model, dimensiune şi formă a desenului antiderapant ca urmele găsite pe un ambalaj din depozitul de arme, pe pardoseală şi în pădurea Ciorogârla.

Acelaşi rezultat a fost şi în cazul unui alt acuzat din dosar, Marius Costea, care a lăsat şapte  urme identificate de procurori.

Anchetatorii vor să obţină astfel prelungirea cu încă 29 de zile a mandatelor de arestare preventivă emise pe numele celor 14 suspecţi. Ei insistă şi pe gradul mare de pericol pe care gruparea Preda îl reprezintă, întrucât principalele ei afaceri se leagă de traficul de heroină adusă din Turcia, şi nu de traficul de arme. Procurorii fac referire şi la ameninţările pe care le-au primit de la capii grupării, dacă aceştia vor fi trimişi în judecată sau condamnaţi.

Furtul de arme de la Ciorogârla a fost descoperit de autorităţi pe 28 ianuarie 2009. Din depozitul de la Ciorogârla au dispărut peste 60 de arme, printre care mai multe pistoale mitralieră de tip AKM, pistoale de calibru mai mic, baionete, binocluri şi o puşcă-mitralieră cu afet. Autorităţile au specificat atunci că din depozit nu s-a furat şi muniţie. A fost cel mai mare furt de armament comis vreodată dintr-o unitate militară din România.

>