Breaking news

Ninel Miculescu, suspendat pe viață din cauza dopajului

Vicecampionul mondial la haltere, Ninel Miculescu a fost suspendat pe viaţă de către Federaţia Internaţională de profil. Decizia federației internaționale vine după ce sportivul a fost depistat dopat pentru a doua oară.

Halterofilul român, Ninel Miculescu, în vârstă de 26 de ani nu va mai putea face sport de performanță pentru că a fost găsit dopat a doua oară cu substanțe interzise.

În 2010, Minuclescu a devenit triplu campion european, vicecampion mondial la total şi medaliat cu bronz la stilul smuls. În 2006 a fost găsit dopat și a primit o suspendare de 2 ani, fapt ce l-a împiedicat să participe la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Ninel Miculescu mai are în palmares două medalii de argint la Campionatele Mondiale din 2009 şi încă un titlu de vicecampion european în acelaşi an.

Site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale de Haltere anunţă că halterofilul român a fost găsit dopat în anul 2010 și riscă să îşi piardă medaliile cucerite anul trecut la mondiale şi europene.

Secretarul general al Federaţiei Române de Haltere, Gheorghe Diaconu, a declarat că Ninel Miculescu a fost depistat pozitiv la un control în afara competiţiei.