Breaking news

Niels Schnecker a refuzat să preia conducerea companiei CFR

Realizatorul tv, Niels Schnecker a fost propus miercuri pentru funcția de președinte al Consiliului de Administrație al CFR SA. Însă acesta a confirmat la Antena 3 că a refuzat această funcție.

Biroul de presă al CFR SA, a precizat că: Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a ales, conform Ordonanţei de Urgenţă 109/2011, noul Consiliu de Administraţie (CA) al companiei, structură care va fi condusă de domnul Niels Schnecker, în calitate de preşedinte.

Însă, realizatorul a declarat la Antena 3 că este nevoit să refuze această propunere.

În prima şedinţă desfăşurată astăzi la sediul instituţiei, Consiliul de Administraţie l-a numit pe domnul Cristian Ghibu director general al companiei.

Principala prioritate a conducerii manageriale va fi continuarea strategiei de redresare economică a companiei, proces destul de dificil, în contextul în care compania se număra printre principalele instituţiile de stat care înregistrau anual pierderi foarte mari”, a declarat domnul Cristian Ghibu director general al companiei.

Printre noii membri ai Consiliului de Administratie (CA) de la CNCF CFR SA, care vor avea un mandat de patru ani, se mai numără domnii Cristian Ghibu, Niels Schnecker, Isar Lucian, Sandu Dănuţ şi Jiru Enache.

Prin aplicarea măsurilor de redresare economică, în primele zece luni ale acestui an datoriile totale ale companiei s-au redus cu 65,54%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când CFR SA înregistra datorii totale de 5.552.773 mii lei.

De asemenea, conform analizei economico-financiare pe primele 10 luni ale acestui an, compania şi-a redus cheltuielile cu 15,65%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2011, de la 2.498.325 mii lei, la 2.107.288 mii lei şi a înregistrat un profit de 58.463 mii lei, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2011 când înregistra o pierdere de 18.163 mii lei.

>