Breaking news

Nicușor Constantinescu, suspendat din funcția de Președinte al Consiliului Județean Constanța

loading...

Nicuşor Constantinescu a fost suspendat din funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, de către prefect, ca urmare a deciziei Curții de Apel Bucureşti de menţinere a mandatului de arestare preventivă.

nicusor constantinescu - dnaPrefectul Județului Constanța, Radu Volcinschi, a emis luni un ordin de suspendare din funcție a lui Nicușor Constantinescu, întrucât ce Curtea de Apel București a decis arestarea preventivă a acestuia, pe o perioadă de 30 de zile.

Ordinul de suspendare a mandatului președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, până la încetarea măsurii arestării preventive, poate fi atacat în instanța de contencios administrativ.

Nicușor Constantinescu a suferit o intervenție chirurgicală în SUA după ce a fost diagnosticat cu cancer la prostată. El nu s-a întors în România la data stabilită de autoritățile judiciare, motivând că nu se poate deplasa.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, luni, la Adevărul Live, că DNA a transmis către instanță formalitățile necesare pentru ca președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, să fie dat în urmărire internațională.

”Nicușor Constantinescu părea că este în SUA, la ultimele informații pe care noi le-am avut în timpul judecării solicitării de arestare preventivă. Pot să vă spun că vineri au fost transmise către tribunal formalitățile pentru a fi dat în urmărire internațională și pentru se pune în executare mandatul. Nu știu dacă Ministerul Justiției a transmis mai departe aceste solicitări. Urmează ca autoritățile din SUA să pună în aplicare acest mandat”, a spus Kovesi.

Șeful DNA a precizat că nu are o confirmare oficială a faptului că Nicușor Constantinescu a fost localizat.

loading...