Breaking news

Nicuşor Constantinescu, eliberat din arestul preventiv şi cercetat sub control judiciar

loading...

Curtea de Apel Constanța a decis vineri, ca Nicușor Constantinescu, Preşedinte suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, să fie eliberat din arestul preventiv și să fie cercetat sub control judiciar.

nicusor constantinescu - dnaNicușor Constantinescu scapă de arestul preventiv în dosarul privind nefinanţarea Centrului Militar Zonal. Curtea de Apel Constanţa a admis vineri, contestaţia lui Nicușor Constantinescu la decizia Tribunalului Constanţa, de menţinere a arestării preventive în cazul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa.

Drept urmare, în această seară, Nicuşor Constantinescu, va fi eliberat din Spitalul Penitenciar Rahova și va fi cercetat sub control judiciar. În momentul în care a fost adus de polițiști, la Curtea de Apel Constanţa, Nicușor Constantinescu le-a spus jurnaliștilor că: Mă simt oribil. Ca într-un sicriu.

În sala de judecată, Nicuşor Constantinescu a făcut circ, refuzând să-i fie scoase cătuşele, aşa cum cere procedura. Însă, la cererea judecătorului, cătușele i-au fost scoase de la mâini.

Nicuşor Constantinescu a fost încarcerat la Spitalul Penitenciar Rahova, în baza unui mandat de arestare emis de Tribunalul Constanţa privind nefinanţarea Centrului Militar Zonal.

Președintele suspendat al CJ Constanța este cercetat sub control judiciar în dosarul în care este judecat pentru că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, decizia fiind luată de Curtea de Apel Bucureşti, care i-a admis o contestaţia la măsura arestării, dispusă iniţial şi în acest dosar.

Nicuşor Constantinescu a stat în acest an, mai multe luni în SUA, unde a fost operat de cancer la prostată. Constantinescu a refuzat să vină în țară, Deși îi expirase înțelegerea cu procurorii privind deplasarea în SUA, Constantinescu nu a venit în țară, invocând  faptul că nu poate călători cu avionul, întrucât se operase de cancer. Astfel că, DNA, prin Ministerul Justiției a cerut oficialilor SUA, extrădarea lui Nicușor Constantinescu, însă americanii au refuzat solicitarea de extrădare. Nicușor Constantinescu a revenit în ţară pe 6 octombrie, după ce cu o zi în urmă fusese reținut de oficialii din Turcia.

loading...