Breaking news

Nicolle Stănese prezintă la TVR, campania ”O ţară mai bună ”

După finala Eurovision 2014, moderată la Brașov, Nicolle Stănese prezintă cea mai nouă emisiune săptămânală de reportaj a TVR 1: O ţară mai bună. În prima ediţie, intraţi în culisele vieţii pe lista de aşteptare,  povestea donatoarei pentru care a fost iniţat zborul echipei de medici de la Bucureşti, soldat cu tragicul accident din 20 ianuarie

Nicolle StaneseDin 2 aprilie, în fiecare miercuri, de la ora 22.00, Nicolle Stănese este gazda emisiunii de reportaje O ţară mai bună  de la TVR 1 şi tvrplus.ro, o emisiune care prezintă campanii realizate de TVR pentru a vă arăta o Românie cu locuri frumoase, o ţară cu oameni generoşi şi buni, locul tău aşa cum ai vrea să fie mâine. În campaniile iniţiate de TVR vor fi implicate atât vedete TVR, cât şi personalităţi din diferite domenii, care pot reprezenta un model pentru comunităţile lor. Pentru că lucrurile se schimbă prin exemplul personal, nu prin teorie.

Viaţa pe lista de aşteptare este prima campanie a TVR 1 la care realizatorii Dana şi Tiberiu Ştefănescu vă invită să fiţi parte. Printr-un simplu gest – acela de a dona – stă în puterea noastră să punem capăt chinului şi suferinţei unor oameni. Sunt mii de oameni pentru care acest gest înseamnă şansa la o nouă viaţă.

Prin această campanie, care se va desfăşura pe parcursul primelor 4-5 ediţii, le demonstrăm telespectatorilor că a spune da donării de organe este un gest firesc. Ceea ce încercăm să facem este să îi determinăm pe semenii noştri să constientizeze cât de important este să spună DA, transplantului de organe. În următoarele săptămâni vom face tot ce stă în puterea noastră pentru ca acest mesaj să ajungă la cât mai mulţi dintre dumneavoastră”, a declarat Nicolle Stănese, prezentatoarea emisiunii O ţară mai bună.

Prima poveste din culisele vieţii pe lista de aşteptare este aceea a donatoarei de la Oradea, prelevare de organe pentru care a fost iniţiat zborul echipei de medici de la Bucureşti, soldat cu dramaticul accident din 20 ianuarie.

Cine era cea care dona, cum a convins doctoriţa care efectua transplantul familia să accepte prelevarea de organe, cum au resimţit evenimentele medicii care au supravieţuit accidentului aflaţi în prima ediţie a emisiunii O ţară mai bună, transmisă de TVR 1 şi tvrplus.ro miercuri, 2 aprilie, de la ora 22.00. Francis Delmonico, părintele mondial al transplantului, Irinel Popescu – medicul responsabil de primul transplant de ficat efectuat în România, dar şi medicii care au supravieţuit accidentului din 20 ianuarie – chirurgii Radu Zamfir, Valentin Calu şi Sorin Ianceu vor vorbi telespectatorilor despre importanţa verbului „a te implica”.