Breaking news

Nicolae Vlad riscă să fie condamnat pe viață pentru uciderea studentei japoneze

Nicolae Vlad, tânărul de 26 de ani care a ucis-o pe studenta japoneză, Yurika Masuno, în august 2012, riscă să primească închisoare pe viață. 

nicolae vladNicolae Vlad riscă să fie condamnat la închisoare pe viață pentru că a violat-o și ucis-o pe studenta japoneză Yurika Masuno,  pe 15 august 2012, pe raza comunei Corbeanca, judeţul Ilfov.

Procurorii au cerut Curții de Apel București, închisoare pe viață pentru Vlad Nicolae care este acuzat de omor calificat, omor calificat şi deosebit de grav, violare de domiciliu, viol, tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Rezultatele testelor ADN, confirmă faptul că Nicolae Vlad a violat-o pe japoneză după care a ucis-o în pădurea din Corbeanca.

În cauza preluată prin dispoziţia Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti având ca obiect comiterea infracţiunilor de viol şi tâlhărie asupra persoanei vătămate, de sex feminin, S.M, în noaptea de 24.02.2012, s-a identificat profilul ADN al inculpatul VLAD NICOLAE  pe obiectul de îmbrăcăminte aparţinând acestei victime. De asemenea, cel de-al doilea rezultat genetic de tip ADN comunicat a stabilit că profilul genetic aparţinând inculpatului VLAD NICOLAE a fost identificat pe hanoracul şi mâna stângă a victimei ,, studenta japoneză,, Y.M. În cursul zilei de astăzi au fost audiate două persoane, rude ale victimelor din aceste cauze şi în zilele următoare vor mai continua audierile”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului General.

În seara de 15 august 2012, pe raza comunei Corbeanca, judeţul Ilfov, într-o zonă împădurită, în imediata apropiere a unui drum public (DN1), Vlad Nicolae a ucis-o pe studenta japoneză. Cauza morţii victimei fiind reprezentată de asfixia mecanică prin comprimare cervico-toracală.
Criminalul a și violat-o pe japoneză și a jefuit-o de mai multe bunuri: un laptop, un telefon mobil şi o cameră foto.

Yurika Masuno, în vârstă de 20 de ani, era pentru prima dată în ţara noastră. Ea fusese invitată să participe la proiectul „Language s Cool”, organizat de AIESEC Craiova.

Nicolae Vlad mai este certetat și în alte șase dosare de omor și viol, printre care și în cazul femeii ucise pe 6 august la Balotești.

Curtea de Apel București va anunța decizia finală în cazul lui Nicolae Vlad, abia săptămâna viitoare.

>