Breaking news

Nicolae Vlad, închisoare pe viață pentru uciderea studentei japoneze

Nicolae Vlad, tânărul de 26 de ani care a ucis-o pe studenta japoneză, Yurika Masuno, în august 2012, a fost condamnat joi la închisoare pe viață. 

nicolae vladCurtea de Apel București a decis joi, ca Nicolae Vlad să fie condamnat la închisoare pe viață pentru că a violat-o și ucis-o pe studenta japoneză Yurika Masuno, pe 15 august 2012, pe raza comunei Corbeanca, judeţul Ilfov.

Curtea de Apel a decis trei condamnări pe viață pentru Nicolae Vlad pentru că a ucis-o pe studenta japoneză dar și pentru alte două crime comise.

În același dosar a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare și un polițist de la IJP Ilfov, pentru neglijență în serviciu.

Procurorii au cerut Curții de Apel București, închisoare pe viață pentru Vlad Nicolae încă de la termenul de vinerea trecută.

Nicolae Vlad este acuzat de omor calificat, omor calificat şi deosebit de grav, violare de domiciliu, viol, tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Rezultatele testelor ADN, confirmă faptul că Nicolae Vlad a violat-o pe japoneză după care a ucis-o în pădurea din Corbeanca.

În cauza preluată prin dispoziţia Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti având ca obiect comiterea infracţiunilor de viol şi tâlhărie asupra persoanei vătămate, de sex feminin, S.M, în noaptea de 24.02.2012, s-a identificat profilul ADN al inculpatul VLAD NICOLAE  pe obiectul de îmbrăcăminte aparţinând acestei victime. De asemenea, cel de-al doilea rezultat genetic de tip ADN comunicat a stabilit că profilul genetic aparţinând inculpatului VLAD NICOLAE a fost identificat pe hanoracul şi mâna stângă a victimei ,, studenta japoneză,, Y.M. În cursul zilei de astăzi au fost audiate două persoane, rude ale victimelor din aceste cauze şi în zilele următoare vor mai continua audierile”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului General.

În seara de 15 august 2012, pe raza comunei Corbeanca, judeţul Ilfov, într-o zonă împădurită, în imediata apropiere a unui drum public (DN1), Vlad Nicolae a ucis-o pe studenta japoneză. Cauza morţii victimei fiind reprezentată de asfixia mecanică prin comprimare cervico-toracală.
Criminalul a și violat-o pe japoneză și a jefuit-o de mai multe bunuri: un laptop, un telefon mobil şi o cameră foto.

Yurika Masuno, în vârstă de 20 de ani, era pentru prima dată în ţara noastră. Ea fusese invitată să participe la proiectul „Language s Cool”, organizat de AIESEC Craiova.

Nicolae Vlad mai este certetat și în alte șase dosare de omor și viol, printre care și în cazul femeii ucise pe 6 august la Balotești.

Decizia de azi a Curții de Apel București nu este definitivă, ea poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

>