Breaking news

Nicolae Moga a demisionat din funcţia de Ministru de Interne din cauza scandalului de la Caracal

loading...

Continuă demisiile după crima de la Caracal care a şocat România. Nicolae Moga şi-a anunţat demisia din funcţia de Ministru de Interen după doar şase zile de mandat.

„În urma unei discuţii pe care am avut-o în această dimineaţă cu prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, am decis sa mă retrag din funcţia de ministru. Retragerea din această demnitate trebuie să fie văzută ca un nou inceput pentru Minister. În cele 6 zile în care a apărut MAI am dispus toate controalele posibile pentru identificarea vinovaţilor în cazul tragediei de la Caracal. Toate aceste cercetări vor continua, am încredere în oamenii Oneşti şi profesionişti din Minister, că vor reuşi sa ducă la bun sfârşit munca pe care am început-o împreună şi le multumesc pentru colaborare”, a spus Nicolae Moga.

Nicolae Moga devine astfel ministrul de Interne cu cel mai scurt mandat din istoria MAI, el ocupând această funcţie vreme de doar şase zile. Un mandat la fel de scurt a avut şi fostul lider PSD Liviu Dragnea, care a fost la conducere 12 zile.

Nicolae Moga a fost învestit în funcţia de ministru de Interne miercuri, 24 iulie, după ce Carmen Dan a demisionat din funcţie.

La primele declaraţii în calitate de ministru al Afacerilor Interne, Moga a precizat că nu şi-a dorit această funcţie însă, „dacă tot a fost să fie”, va încerca să facă lucrurile să meargă.

Însă, la o zi după ce oficial Moga a preluat funcţia, presa a început să relateze despre neregulile petrecute în cazul de la Caracal, când oamenii legii au eşuat în misiunea lor de a salva viaţa unei minore, care a sunat la 112 de trei ori.

Nicolae Moga este senator PSD de Constanţa, aflat la al treilea mandat şi vicepreşedinte al Biroului Permanent al Senatului României. Între 1996-2000, a fost preşedintele televiziunii Neptun Constanţa.

Nicolae Moga a început munca în 1977, în poziţia de şef lot la Energomontaj Turceni, iar din 1980 a fost şef de brigadă, coordonator lucrări de construcţii montaj ecluzele Năvodari şi Cernavodă – Energomontaj Năvodari. Între 1986 şi 1991, a fost director adjunct Management – Energomontaj CNE Cernavodă, sectorul Termocentrale Electrice, iar apoi a fost numit, între 1991 şi 1993, subprefect al judeţului Constanţa. De altfel, Nicolae Moga a mai deţinut funcţia de subprefect al judeţului Constanţa şi între 2003-2004.

Timp de patru ani de zile, respectiv între 1996 şi 2000, Nicolae Moga a fost preşedintele televiziunii Neptun Constanţa, post înfiinţat de Radu Mazăre şi deţinut de Gabriel Strutinsky, iar în 2008 a obţinut primul său mandat de senator în Parlamentul României, fiind apoi numit vicepreşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică si Siguranţă Naţională. În 2012, a mai obţinut un mandat de senator, iar acum se află la al treilea.

Ionel-Sorinel Vasilca, director al STS, a anunţat, luni, că a înaintat preşedintelui Klaus Iohannis, demisia sa din funcţie. Demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituţiei, a spus acesta.

Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani sechestrată, violată şi ucisă la Caracal, a apucat să sune de 3 ori de pe telefonul agresorului, la 112. Poliţia a acuzat STS că a oferit târziu date legate de localizarea acesteia.

Luiza Melencu (18 ani) a dispărut în luna aprilie 2019, după ce a luat o maşină de ocazie. În acelaşi mod a dispărut Alexandra Măceşanu. Suspectul a fost identificat abia vineri, după ce Alexandra a sunat de 3 ori la 112 pentru a-şi anunţa răpirea.

Suspectul principal din Caracal, Gheorghe Dincă, şi-a recunoscut, duminică, ambele crime, atât în cazul Alexandrei, cât şi al Luizei.

loading...