Breaking news

Afaceristul Nicolae Mann, reținut de DNA pentru că a vrut să mituiască un judecător

Procurorii DNA, l-au reținut joi seară pe afaceristul timișorean Nicolae Mann, în timp ce încerca să părăsească țara la vama Cenad.

Omul de afaceri a fost reţinut de procurorii DNA pentru că ar fi încercat să mituiască un judecător de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Nicolae Mann este acuzat de procurorii DNA de dedelapidare, fals, uz de fals, gestiune frauduloasă, constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani, în cazul fraudării grupului german Aton. El este acuzat că a prejudiciat stratul cu aproximativ 360 de milioane de lei.

De asemenea, fiul fostului procuror general adjunct Traian Gherasim, a fost ridicat, joi, de procurorii anticorupţie, alături de Nicolae Mann.

Avocatul Andrei Gherasim – fiul fostului adjunct al procurorului general al României, Traian Gherasim – ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi, pentru o soluţie favorabilă într-un dosar, spun sursele citate.

Judecătorul care trebuia să priemască banii de la timișorean a refuzat și a făcut denunțul la DNA.

Dosarul DNA “şpagă la Finanţe” dezvăluie o parte din legăturile mafiote dintre fostul director adjunct de la Finanţele Publice, Gabriela Ionescu, Dinu Călin şi controversatul om de afaceri Nicolae Mann, anchetat de DIICOT în dosarul fraudării grupului german de firme Aton.