Breaking news

Nicolae Ioţcu, Șeful CJ Arad, reținut de DNA. A fost prins în flagrant când primea 10.000 de euro mită

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, prins în flagrant vineri, când primea 10.000 de euro mită de la un om de afaceri, a fost reţinut, de procurorii DNA pentru 24 de ore, sub acuzaţia de trafic de influenţă.

nicolae iotcuLiberalul Nicolae Ioţcu a fost prins în flagrant, vineri, de procurorii DNA Timişoara, în timp ce primea 10.000 de euro mită de la un om de afaceri, pentru un contract de lucrări făcute la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad.

Șeful CJ Arad a fost prins azi cu o mită de 10.000 de euro asupra sa, după ce în urmă cu trei zile a primit alți 35.000 de lei, în schimbul promisiunii unor proiecte de investiții.

Flagrantul a fost organizat în faţa locuinţei lui Ioţcu din municipiul Arad, cu ajutorul SRI și DGA Arad. Procurorii DNA au făcut percheziții atât în locuința lui Ioțcu cât și în biroul acestuia de la Consiliul Județean Arad.

După mai multe ore de audieri, procurorii DNA Timișoara au emis vineri seară, în jurul orei 21,40, un mandat de reținere pentru 24 de ore.

Nicolae Ioţcu, de profesie economist, este preşedinte al Consiliului Judeţean Arad din anul 2008. Și-a început cariera politică în 1996, ca membru al Partidului Democrat, iar în numai un an a devenit vicepreşedinte al organizaţiei de tineret, pentru ca în 1999 să ajungă la şefia tinerilor democraţi.

În 2001, Nicolae Ioţcu devine vicepreşedinte în partid, iar începând din 2005 deţine funcţia de secretar general al PD Arad. A fost  senator PD în perioada 2004-2008.

În cursul zilei de mâine, Ioțcu va fi dus la Curtea de Apel din Timișoara cu propunere de arest preventiv pentru 30 de zile.

>